Právě vysíláme

Ve Spojených státech už 15 let pořádají SUPER BOWL pro psy a my jsme z toho úplně mimo!

24. ledna 2019 17:28
Ve Spojených státech už 15 let pořádají SUPER BOWL pro psy a my jsme z toho úplně mimo!

Super Bowl, nebo-li vyvrcholení sezony v americkém fotbale, patří mezi nejsledovanější sportovní události na světě. Málokdo ale ví, že společnost Discovery Channel už 15 let pořádá unikátní verzi této sportovní události pro psy! Jaké jsou pravidla? Jak dlouho se hraje? Vše vám prozradíme.

Mimořádná událost

Unikátní sportovní událost nese název Puppy Bowl a milovníci psů se na tento zápas každý rok připravují s plnou vervou. Pravidla jsou jasná: jdou proti sobě dva týmy, #TeamRuff#TeamFluff. Každý tým usiluje o zisk co nejvyššího počtu bodů. Body se získávají díky takzvaným „touchdownům“, které tým obdrží, když se jeden ze členů dostane do určitého prostoru s plyšovým medvídkem. Zápas trvá celkem dvě hodiny, včetně reklamních přestávek.

Letos se Puppy Bowlu zúčastní celkem 93 štěňat, pocházející z útulků ve Spojených státech a na Kostarice. Zápas jim dává unikátní možnost se předvést před televizními diváky, které je později můžou adoptovat. Sledovanost Puppy Bowlu v minulých letech stoupá, a tak se může stát, že se letos dočkáme diváckého rekordu. Zápas se odehraje už 3. února a musíme říct, že se na něj moc těšíme! Pokud si stále nejste jisti, zda je Puppy Bowl něco pro vás, deník Huffington Post vydal fotky z natáčení letošního dílu. Jsou naprosto dokonalé!

Zdroj: Huffington Post, Discovery Channel, Entertainment Weekly, Advertising Age

Hankovy štěky: 3 případy, kdy si myslíte, že nad námi máte navrch, ale nemáte

Články, které by tě mohly zajímat