Právě vysíláme

Z Johnnyho Deppa je výtvarník, se svými obrazy zbořil internet

1. srpna 2022 12:10
Z Johnnyho Deppa je výtvarník, se svými obrazy zbořil internet

Johnny Depp je všeuměl. Kromě hereckého a pěveckého umu se může pochlubit i výtvarným talentem. Jeho debutová kolekce obrazů se prodala za neuvěřitelných přibližně osmdesát milionů korun.

Jak je o Johnnym Deppovi známo, je to muž mnoha talentů. Dlouho na veřejnosti vystupoval pouze jako herec, před několika lety však prokázal, že je také skvělým kytaristou a na posledním turné s Jeffem Beckem rovněž zpěvákem. A špatně na tom není ani se svým výtvarným umem. To potvrdil kolekcí obrazů s názvem Friends & Heroes.

Na fotografii, kterou zveřejnil na svém instagramu, sedí Depp mezi obrazy, na kterých jsou zobrazeni tři muži a jedna žena. Konkrétně se jedná o herečku Elizabeth Taylor, zpěváka Boba Dylana, herce Al Pacina a kytaristu Rolling Stones Keitha Richardse. „Obrazy jsou intimními odrazy jejich charakterů v očích Johnnyho,“ vysvětlila londýnská galerie Castle Fine Art, která má k dispozici originály obrazů.

Právě na její webové stránce se navíc kopie těchto unikátních děl prodávaly. Jakmile Depp oznámil, že je možné si jeho obrazy zakoupit, fanoušci neváhali a celá internetová síť galerie spadla. 780 kopií se prodalo během několika hodin. „Jde zatím o naši nejrychleji se prodávající kolekci,“ uvedli zástupci Castle Fine Art. Herec na ní vydělal zhruba osmdesát milionů korun.

Johnny Depp odjakživa miloval umění. Ještě předtím, než začal hrát a zpívat… Umění bylo vždy důležitým odbytištěm jeho kreativity,“ stálo v popisu obrazů.

Články, které by tě mohly zajímat