Právě vysíláme

Zajímavosti o Hře na oliheň. Co jste o oblíbené sérii nevěděli?

7. října 2021 13:10
Zajímavosti o Hře na oliheň. Co jste o oblíbené sérii nevěděli?

Pokud nežijete v jeskyni, o Squid Game neboli Hry na oliheň, jste už určitě slyšeli. Tento hit Netflixu stále fanoušky baví a drží se na prvním místě v celosvětovém žebříčku.

Dramatická podívaná nabízí velmi zajímavou zápletku a napínavý děj. Ukazuje totiž tajemnou organizaci, která vyhledala silně zadlužené lidi a nabídla jim velké peníze za to, když se zúčastní jejich hry. Háčkem je ovšem to, že každý, kdo hru prohraje, bude okamžitě usmrcen.

Co všechno jsou schopni lidé udělat pro opravdu velké peníze? Jak se během her projeví jejich pravý charakter? Kdo zvítězí a co jsou vůbec zač ti, kteří mají celou hru na starost? To jsou otázky, které děj postupně zodpovídá a nabízí tak divákům opravdu napínavou podívanou.

Pokud jste už seriál viděli a líbil se vám, určitě vás zajímají některé zákulisní drby. Máme pro vás tedy pár zajímavostí, které jste ještě možná o sérii nevěděli.

  1. V hlavní hale, kde hráči přespávají a tráví volný čas, jsou na zdech vyobrazeny obrázky dětí hrajících všech šest her, kterými musí soutěžící projít. Této nápovědy si zřejmě žádný ze soutěžících nevšiml, jelikož podél zdí byly rozestavěny patrové postele.
  2. Původně se měla série jmenovat Round Six.
  3.  Tvůrce seriálu Hwang Dong–Hyuk začal na scénáři pracovat už v roce 2008.
  4.  Původně se nemělo jednat o seriál, ale o celovečerní film.
  5.  Hráči se do hry přihlašovali pomocí mysteriózních vizitek. Na nich pak bylo zobrazeno telefonní číslo, které ale  není jen „seriálové“, nýbrž opravdu skutečné. Patři pak naprosto obyčejnému muži v Jižní Koreji, kterému po zveřejnění seriálu zvoní telefon nepřetržitě.
  6. Po úspěchu série zaznamenali na Netflixu velkou popularitu i podobné seriál z asijské produkce. Patří mezi ně například drama Sweet Home.

 

Články, které by tě mohly zajímat