Právě vysíláme

Zavzpomínejte na dětství! Legendární hračka TAMAGOČI je opět k prodeji

27. května 2019 15:10
Zavzpomínejte na dětství! Legendární hračka TAMAGOČI je opět k prodeji

Kdo v dětství vlastnil Tamagoči, byl mezi spolužáky frajer. Tato legendární hračka z devadesátých let patřila mezi ty nejoblíbenější a zažívala ohromný úspěch. A pozor, pokud máte občas nostalgické chvilky, není problém hračku sehnat i dnes!

Hračku Tamagoči vymyslela japonská firma Bandai v roce 1997. Název je odvozen od kombinace japonských slov tamago, což znamená vajíčko, a uocchi, což jsou hodinky. Miniaturní krabička ve tvaru vajíčka s virtuální postavičkou uvnitř se stala v 90. letech jednou z nejoblíbenějších hraček.

Každý, kdo Tamagoči vlastnil, se musel o zvířátko pečlivě starat, a procvičit si tak, jak je na tom se zodpovědností. Péče totiž zahrnovala krmení, mytí, podávání léků a dokonce i starost o to, jestli je zvířátko šťastné.

Pokud bylo zvířátko zanedbáváno, po čase umřelo. Některé Tamagoči však měly možnost hru resetovat a stačilo jen zmáčknutí čudlíku k tomu, aby se narodil nový mazlíček.

Protože se jistě najde mnoho lidí, kteří na Tamagoči s láskou vzpomínají, portál Amazon jich stále několik nabízí a jejich cena začíná od 560 korun. Před dvěma lety byla dokonce vytvořena i aplikace s názvem My Tamagotchi Forever, která přesunula náročné mazlíčky do chytrých telefonů a tabletů. Tam se virtuálním zvířátkům dostalo  ještě více pozornosti, než v roce 1997.

 

 

 

Zdroj: LadBidle.com

Články, které by tě mohly zajímat