Právě vysíláme

Žebříček Českých influencerů: Skokanem je moderátor Tomáš Zástěra

6. dubna 2022 11:10
Žebříček Českých influencerů: Skokanem je moderátor Tomáš Zástěra

Platforma Lafluence zveřejnila ve spolupráci s MediaGuru.cz žebříčky českých a slovenských influencerů na instagramu. Skokanem letošního kvartálu je moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra.

Žebříček vychází z databáze influencerů, ta je jedním z hlavních nástrojů Lafluence, platformy na propojování společností a influencerů. Uživatelům poskytuje podrobné statistiky o českých a slovenských influencerech.

Nejsledovanější influenceři

Nejsledovanějším českým instagramovým influencerům kraluje fotbalista Petr Čech! Na prvním místě se stále drží se 2,2 miliony sledujících, kteří pocházejí nejen z Česka, ale také ze zahraničí. Druhým nejpopulárnějším českým mužem je sportovec Tomáš Chlup (CrossFit) s 1,3 milionu sledujících. Na třetím místě se umístil moderátor Evropy 2  Leoš Mareš s 1,1 miliony sledujících. Pětici nejoblíbenějších influencerů doplňuje Jirka Král (922 tisíc sledujících) a bývalý poslanec Dominik Feri (865 tisíc sledujících).

Počet sledujících Dominika Feriho se stále zmenšuje. Minulý rok ho sledovalo přes 1,1 milionu sledujících, po skandálu mu počet followers začal klesat, letos v lednu měl 900 tisíc, na konci března už jeho obsah na instagramu odebíralo o 35 tisíc sledujících méně. Podle průzkumu se dá předpokládat, že v příštím kvartálu už nebude patřit mezi pětici nejsledovanějších českých instagramových profilů.

Nejsledovanější influencerky

První příčku s 1,5 milionu sledujících znovu obhájila malířka Silvie Mahdal. Pořadím v žebříčku zahýbala modelka Aneta Mlčáková. V minulém kvartálu skončila těsně pod bednou na čtvrtém místě, zatímco nyní v prvním kvartálu 2022 se posunula na druhé místo. Na třetím místě se umístila modelka Karolina Kurková s 926 tisíc followers. Pětici nejpopulárnějších influencerek doplňuje Anna Šulcová (898 tisíc sledujících) a zpěvačka Monika Bagárová (886 tisíc sledujících).

Skokan kvartálu

Skokanem kvartálu se stal Tomáš Zástěra, moderátor Evropy 2. Nutno podotknout, že k takovému nárůstu followers mu pomohla nejen účast v reality show Survivor, ale také jeho moderátorská kolegyně Zorka Hejdová, která se mu o Instagram perfektně starala v době jeho boje v nejdrsnější reality show. Počet sledujících se mu razantně zvedl z 11 tisíc na 146 tisíc fanoušků.

Články, které by tě mohly zajímat