Právě vysíláme

Žena, která trpí extrémním výskytem chloupků, se přestala holit

14. října 2022 9:10
Žena, která trpí extrémním výskytem chloupků, se přestala holit

Leah Jorgensen trpí syndromem polycystických vaječníků. Ten má u ní za následek nadměrný růst ochlupení. Odmalička si každý den hodinu holila celé tělo, než se dostala do nemocnice a zjistila, že její život bude fajn, i když nebude každý den v ruce držet žiletku.

Třiatřicetiletá Leha Jorgensen si od čtrnácti holila celé tělo. Kvůli syndromu polycystických vaječníků jí totiž nadměrně rostly chloupky, a tak strávila se žiletkou v ruce každý den zhruba hodinu času. Mnohdy byla tak zoufalá, že se na veřejnost neodvažovala vyjít bez triček s dlouhými rukávy a kalhot. Bála se, že se k ní někdo přiblíží a uvidí chloupky na tváři. Proto také nedostala do svých sedmadvaceti let od nikoho polibek a dvanáct let se vyhýbala návštěvě zubaře.

„Nikdy jsem nepotkala jinou ženu se stejným problémem. Styděla jsem se a nechtěla o tom mluvit. Mým jediným cílem bylo vždy nějak přežít den bez toho, aby si lidé všimli, jak ochlupená jsem. Bylo totiž velmi obtížné to skrýt. Trpěla jsem úzkostmi a hodně se to podepsalo na mé psychice,“ přiznala nyní žena s tím, že ji jiné holky na střední označovaly za „muže“.

Změna pro ni nastala v roce 2015, kdy ji srazilo na křižovatce auto a byla převezena do nemocnice. „Uvědomila jsem si tam, že se nikdo nezajímá o to, jak vypadám. Dívali se na mě jako na člověka. To mi opravdu pomohlo přenést se přes to.“

V sedmadvaceti letech se tak Leah vyjma obličeje přestala holit. Konečně dostala svůj první polibek a našla si přítele, kterému připadala atraktivní i přes nadměrné ochlupení. „Uvědomila jsem si, že jsem nikdy neměla se svým ochlupením problém. Jen jsem se bála, co si o mně lidé budou myslet. Nakonec jsem si řekla, že s tím musím přestat. Že už od toho nechci utíkat.“

Články, které by tě mohly zajímat