Právě vysíláme

Žena si po téměř 30 letech ostříhala nehty, měla je nejdelší na světě

13. dubna 2021 14:10
Žena si po téměř 30 letech ostříhala nehty, měla je nejdelší na světě

Ayanna Williams ze Spojených států amerických se pyšnila nejdelšími nehty na světě. Ty si před pár dny ostříhala poprvé po 30 letech, podle jejích slov už bylo na čase „nechat je jít“.

Ayanna Williams si své nehty nestříhala od 90. let minulého století. Patřily k jejímu já a rozhodnutí vzdát se jich tak bylo jedním z nejtěžších v jejím životě. „Pěstovala jsem si je několik dekád. Ale jsem připravena na nový život. Budou mi chybět, ale to přejde – je čas nechat je jít,“ uvedla Williams.

Nehty ji fascinovaly už jako malou. Milovala jakékoliv umění s nimi spojené a na své sítě tak často zveřejňovala příspěvky svých pokaždé jinak nabarvených nehtů. Jejich délka v roce 2018 dosáhla 576,4 centimetrů a Williams se díky nim stala rekordmankou.

Úprava tak dlouhých nehtů trvala už v té době kolem 20 hodin a žena na jejich nabarvení spotřebovala přibližně dvě lahvičky laku. V posledních měsících si musela kupovat až čtyři. Život s tak dlouhými nehty však nebyl pro Williams jednoduchý, a proto se nakonec rozhodla nehty ostříhat.

„Musela jsem být velmi opatrná. Vždycky jsem přemýšlela nad tím, co udělám dál, abych se svými nehty nezranila nebo je nezlomila,“ uvedla.

Ostříhat nehty si Williams nechala na klinice Trinity Vista Dermatology, kde k tomu doktorka Allison Readinger použila elektrickou rotační pilku. „Jsem královnou s nimi i bez nich,“ řekla Williams, jejíž osmadvacet let staré nehty nyní poputují do muzea.

Zdroj: Guinness World Records

Články, které by tě mohly zajímat