Právě vysíláme

105letý doktor radí, jak se dožít dlouhověkosti a být šťastný

23. května 2018 14:10
105letý doktor radí, jak se dožít dlouhověkosti a být šťastný

S věkem přichází poznání a životní zkušenosti, které se lidstvu snažil předat Dr. Shigeaki Hinohara, jenž se dožil neuvěřitelného věku 105 let. Jaký je jeho recept na šťastný život a pevné zdraví?

Doktor Shigeaki si velmi dobře uvědomoval, že fyzická schránka člověka závisí na té psychické. Pokud budeme duševně v pořádku, naše tělo bude zdravé. Podívejte se na nejdůležitější body, které je potřeba dodržovat.

Vše je v hlavě. Pokud vás například rozbolí zub, zkuste se soustředit na něco pozitivního a vyžeňte myšlenky na utrpení z hlavy.

Nechoďte do důchodu příliš brzy. Jakmile se tělo přestane pravidelně hýbat, ochabnou vám svaly a budete mít méně energie.

Zda-li chcete žít dlouho, nemějte nadváhu. Vždy choďte po schodech a neřiďte se pravidly, kdy je čas jíst. Už jako malé děti jsme neřešili, jestli máme hlad. Když jsme se dobře bavili, na jídlo jsme přestali úplně myslet. Najděte si znovu zábavnou aktivitu, díky které vyženete chuť na něco dobrého z hlavy.

Nenásledujte vždy slepě lékaře. „Když vám lékař navrhne chirurgický zákrok, zeptejte se ho, zda by stejný postup doporučil i své manželce a dětem,“ upozorňoval své čtenáře Shigeaki. Z reakcí doktora poté poznáte, zda má obavy, nebo je o léčbě přesvědčený.

Nenervujte se! Pokud se budete neustále kvůli něčemu stresovat, projeví se to i na vašem zdraví. Nejen, že si uženete zdravotní komplikace, vaše tělo skutečně zestárne.

ČTĚTE TAKÉ: Krásná Číňanka pobláznila svět. Neuhodnete, kolik jí je let!

Tyto a další užitečné rady sepsal Hinohara do 72 knih. Poslední bestseller pokřtil ve věku 100 let. Uznávaný medik pracoval ještě pár měsíců před smrtí a šířil své poselství dále. Zkuste se jeho radou řídit a nebudete litovat!

Zdroj: hysicalculturist.ca

Michaela hejtuje: 5 nejhorších chlapů, se kterými můžete mít sex

Články, které by tě mohly zajímat