Právě vysíláme

Diega Maradonu prý pohřbili bez srdce. Podle rodiny ho mohli fanoušci ukrást

28. listopadu 2021 15:15
Diega Maradonu prý pohřbili bez srdce. Podle rodiny ho mohli fanoušci ukrást

Italská fotbalová legenda Diego Maradona zemřel 25. listopadu 2020. Dnes se v médiích vynořují spekulace nad tím, zda ho rodina rodina pohřbila bez srdce.

Mistr světa z roku 1986 utrpěl srdeční zástavu. Bylo mu šedesát let. V roce 2004 byl Argentinec zařazen mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů. Byl i trenérem argentinské fotbalové reprezentace. Osobní život slavného fotbalisty byl jako na houpačce. Maradona byl několik let závislý na kokainu a pohyboval se ve zločineckém podsvětí. Přezdívalo se mu Boží ruka.

Velké kontroverze kolem Maradony panují i po jeho smrti. Zesnulá fotbalová hvězda byla obviněna z kuplířství, sexuálního zneužívání a celý svět nyní zaskočila informace, že byl Maradona pohřben bez svého srdce. Rodina se totiž údajně bála, že by fanoušci jeho hrob vykopali a srdce mu vzali a následně prodali. „Věděli jsme o skupině, která plánovala vloupat se dovnitř a vyjmout jeho srdce,“ řekl médiím Maradonův osobní ošetřující lékař Nelson Castro.

Argentinské televizi pak lékař řekl, že Maradonovo srdce váží půl kila a je téměř dvakrát tak velké, než srdce typického muže právě kvůli infarktu, který sportovec prodělal. Záhy však dodal, že srdce bylo z jeho těla vyjmuto i kvůli zjištění příčiny smrti.

 

Články, které by tě mohly zajímat