Právě vysíláme

20 věcí, které vám zlepší život a můžete je začít dělat hned

28. září 2019 9:10
20 věcí, které vám zlepší život a můžete je začít dělat hned

Chcete žít lepší život? Víme, jak na to!

  1. Nejezte v rychlém občerstvení. Není to zdravé, tloustne se po tom, je to návykové a vy to víte!
  2. Stůjte. V MHD si nesedejte a při práci pravidelně vstávejte a protahujte se, vaše tělo vám poděkuje.
  3. Dívejte se na lidi s tím, že dělají to nejlepší, co mohou. Nemyslete si hned o každém, že vám chce škodolibě uškodit, i když to tak někdy opravdu může být.
  4. Skládejte komplimenty. Dělejte tak ostatním i sobě radost.
  5. Vstaňte, jakmile se vzbudíte. Posouvání budíku ještě nikomu nezlepšilo den.
  6. Spěte osm hodin denně. Nedoporučuje se to jen tak pro nic za nic. Pokud spíte méně, tělo je vyčerpané, pokud více, tělo je malátné.
  7. Nepijte alkohol. Nemusíte být abstinent, ale zkuste pít jen jednou týdně. Pokud vám to tak půjde, prodlužte si to na jednou za čtrnáct dní a pokud budete chtít, zkuste to i jen jednou za měsíc. Vaše tělo i mysl vám poděkují. Uvidíte, kolik najednou budete mít energie, času a peněz!
  8. Mějte hygienický rituál. Vykoupejte se, vyčistěte si zuby, rozčesejte vlasy, ošetřete si pleť několikakrokovým kosmetickým postupem, namažte si celé tělo krémem, do vlasů si dejte masku, ošetřete si suchou kůži na nohou, ostříhejte si nehty, oholte se, navoňte se deodorantem nebo voňavkou – a uvidíte, že se budete hned cítit jako znovuzrození. Rituál provádějte aspoň jednou týdně.
  9. Pokaždé, když vstanete, protáhněte se. Nemusíte denně cvičit jógu, ale malé protáhnutí vám bude hodně příjemné, zvlášť pokud denně nasedíte hodiny u počítače.
  10. Používejte časovač na mobilu. Třeba na pití. Nastavte si, abyste se každé dvě hodiny napili. Můžete to využít na cokoli, co potřebujete připomínat.
  11. Přestaňte stalkovat své ex, abyste zjitili, jak dobře se mají. Pomůže-li vám to, blokněte je.
  12. Ukliďte. Stačí část svého prostoru – pracovní stůl, šuplíky, kuchyně, ale klidně celý byt. Možná byste to nečekali, ale šíleně se vám uleví.
  13. Aspoň jednou denně jezte zdravě. K snídani si můžete uvařit ovesnou kaši s ovocem a oříšky, k obědu si dát maso se zeleninou nebo k večeři sníst obložený talíř plný zdravých dobrot. Každopádně aspoň jednou denně si dopřejte zdravé jídlo, to znamená žádná čokoládová buchta, pizza ani hambáč.
  14. Usmívejte se. I když máte den blbec, zkuste to, ono vám to ten den o hodně zlepší.
  15. Pravidelně cvičte. Je jedno co, ale aspoň třikrát týdně byste si měli dopřát pořádný pohyb.
  16. Čtěte. A tím nemyslíme Facebook ani časopisy, ale staré (i nové) dobré knihy.
  17. Stelte si postel. Budete ze sebe mít dobrý pocit a navíc bude váš pokoj hned vypadat mnohem lépe.
  18. Pijte více vody. Dva litry denně nestačí, chce to přidat. Díky vodě se vám zlepší nálada i pleť.
  19. Odpouštějte si. Když něco zkazíte, nenadávajte si, nebo aspoň ne moc dlouho. Každý chybuje, tak to nechte plavat a dál se snažte dělat jen to nejlepší.
  20. Každý den něco dělejte. Chcete-li zaběhnout maraton, každý den běhejte. Nemusíte denně zaběhnout pět kilometrů, ale běžte aspoň kolem bloku. Chcete-li zlepšit své svalové možnosti, dělejte denně kliky. Nemusíte klikovat jako Arnold, stačí udělat denně dva tři kliky. Uvidíte, že ze sebe budete mít skvělý pocit a každým dnem budete blíž svému cíli a taky se budete v dovednostech zlepšovat. Stačí jen každý den udělat něco pro své lepší já.

 

Články, které by tě mohly zajímat