Právě vysíláme

4 myšlenky, kvůli kterým zbytečně stagnujete v životě

11. října 2019 13:10
4 myšlenky, kvůli kterým zbytečně stagnujete v životě

Co vás brzdí v tom, abyste se v životě posunuli? Myslíte si, že…

  1. … Pokud nejsem tak dobrý, abych byl v daném oboru jedním z nejlepších, nemá cenu se tím vůbec zabývat. Špatná úvaha. Přece nemusíte být mistr světa v basketu, stačí, že vás ten sport baví a naplňuje vás ho dělat. A platí to nejen ve sportu, ale i v práci. Chcete-li se věnovat nějakému oboru, nevzdávejte to jen proto, že teprve začínáte.
  2. … Pokud něco přestanu dělat, všechny akorát zklamu a nezasloužím si úspěch. Je úplně normální, že člověk mění názor. Že začnete běhat, ale po měsíci vás to přestane bavit a začnete místo toho chodit do fitka nebo lézt po horolezecké stěně, je přece super. Tak si nenadávejte, když s něčím přestanete. Každý se hledá.
  3. … Musím se naučit žít i s tím, co nesnáším. Není to vždy pravda. Pokud vás práce prudí tak, že tam nechcete hodit, změňte ji. Pokud vám nevyhovuje váš partner, změňte ho! Život je příliš krátký na to, abyste se zbytečně trápili s něčím nebo někým, kdo vám vadí.
  4. … Narodil jsem se do chudé rodiny, tak nemám šanci na úspěch. Smutným faktem je, že na světě existuje nespravedlivost. Ano, může se stát, že někdo z bohaté rodiny má v životě více výhod než ten z chudé, ale jak říká Vladimir 518: „Každý muž je synem své práce.“ Tak neházejte flintu do žita, i když nemáte nejsnazší vstupní podmínky. Makejte na sobě a uvidíte, že se výsledky dostaví.

Články, které by tě mohly zajímat