Právě vysíláme

5 znaků, podle kterých poznáte, že vás má vaše kočka opravdu ráda!

20. srpna 2019 10:00
5 znaků, podle kterých poznáte, že vás má vaše kočka opravdu ráda!

Chcete vědět, jestli je s vámi vaše kočka šťastná a spokojená? Pak se naučte rozpoznat znaky, kterými vám svou přízeň dává najevo!

Zde je pár věcí, které kočka dělá, pokud je spokojená a nic jí nechybí:

1. Často přede

Pokud vaše číča často přede, je jasné, že je jí s vámi opravdu dobře. Předení totiž patří mezi nejčastější znaky kočičí náklonnosti.

2. Sama se vtírá

Často se stává, že k vám váš mazlíček přijde a začne se vám hlavou otírat o nohu či ruku? Pak můžete mít radost! Číča si totiž takto značí své „teritorium“ a blízké.

3. Loví

Pokud vám číča před nohy přinese třeba myš, rozhodně jí za to nevynadejte. Naopak jí pochvalte a pohlaďte. Kočky jsou masožravci a mají velký instinkt pro lov. Svou kořistí se vám chtějí pochlubit a očekávají velkou pochvalu.

4. Spí na klíně

Kočky spí přibližně 16 hodin denně. Moc dobře ví, že jsou během spánku nejzranitelnější, a proto si pro tuto aktivitu vybírají bezpečné místo. A váš klín je, zdá se, pro ně tou nejideálnější volbou.

5. Pohyb ocasu

Pokud vaše zvířátko chodí s rovně drženým ocasem nahoře a špičku má lehce stočenou, znamená to, že má přátelskou náladu. Pokud však začne ocasem rychle hýbat do strany, je něco špatně. Od toho se také liší od psa, který vrtí ocasem v případě, že je šťastný.

Články, které by tě mohly zajímat