Právě vysíláme

Aljaška zažívá neobvyklé teplo! Na zahradě se chladil los pod zavlažovačem

14. července 2019 15:10
Aljaška zažívá neobvyklé teplo! Na zahradě se chladil los pod zavlažovačem

Ačkoliv v Čechách to zatím na letní tropy nevypadá, obyvatelé Aljašky se musí vyrovnávat s neobvykle teplým počasím. Vysoké tamním teploty navíc nepřekvapily pouze Američany, ale i zvířata!

Meteorologové na několika místech Aljašky zaznamenali minulý týden rekordní teploty. Na letišti v Anchorage, což je největší město tohoto amerického státu, naměřili 32,22 stupně Celsia. Lidé proto využívali krásného počasí ke koupání v místech, kde se k tomu odvažují jen málokdy.

Způsob, jak se ochladit hledala i zvířata a obyvatelé Aljašky dokonce natočili losa, jak si bezstarostně užívá studenou sprchu ze zavlažovače před jedním z domů.  Přítomnost kamery zvíře přitom vůbec nevyrušilo a los si užíval zaslouženého ochlazení.

Odborník na klima z univerzity ve Fairbanksu Rick Thoman upozornil, že teplota pevniny na Aljašce je všude nad normálem a že mimořádně teplá je i voda v mořích okolo ní. Nebývale vysoké teploty dává pak do souvislosti se změnami klimatu. Takových jevů bude podle něho s postupujícím oteplováním planety přibývat.

 

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat