Právě vysíláme

Američanka, která nelegálně krmila toulavé kočky, nakonec do vězení nepůjde

18. srpna 2019 18:00
Američanka, která nelegálně krmila toulavé kočky, nakonec do vězení nepůjde

Američanka Nancy Segula byla obviněna z nelegálního krmení toulavých koček v americkém státě Ohio. Tamní soud přehodnotil svůj verdikt poté, co se na podporu Seguly spustila obrovská kampaň na sociálních sítích.

Soud ve městě Garfield Heights původně nařídil, že důchodkyně musí strávit deset dní ve vazbě za nelegální krmení toulavých koček. Nancy Segula sice údajně chtěla tamním toulavým kočkám jen pomoct, ale podle soudu si na její chování stěžovali její sousedé. Dům byl prý obklopen smradem a na místě byly prý i těla mrtvých koček. Krmení toulavých koček a psů je navíc podle tamních městských zákonů přísně zakázané.

Případ Nancy Seguly se dostal i na sociální sítě, kde se následně spustila obrovská kampaň, jež Američanku hájila. Podle zastánců Nancy Seguly udělala žena vše pro to, aby tamním toulavým kočkám pomohla, a tak si rozhodně pobyt ve vazbě nezaslouží.

Soud nyní zastáncům Nancy Seguly vyšel vstříc a Američanka nebude muset do vězení. Místo toho se ovšem podrobí psychologickému vyšetření.

Město Garfield Heights leží v americkém státě Ohio

Město Garfield Heights leží v americkém státě Ohio

Zdroj: Huffington Post, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat