Právě vysíláme

Američanka MacKenzie Scott se stala nejbohatší ženou světa: Kolik činí její celkové jmění?

4. září 2020 9:10
Američanka MacKenzie Scott se stala nejbohatší ženou světa: Kolik činí její celkové jmění?

Spisovatelka MacKenzie Scott se stala nejbohatší ženou na světě! Padesátiletá rodačka ze San Francisca tak překonala dlouholetou vítězku této ankety Francoise Bettencourt Meyers.

Obrovské peníze

Spisovatelka, filantropka, několikanásobná miliardářka – těmito všemi pojmy lze charakterizovat padesátiletou MacKenzie Scott. Američanka, která v roce 2006 napsala populární knihu The Testing of Luther Albright, podle serveru Bloomberg čelí letošnímu žebříčku nejbohatších žen na světě.

MacKenzie Scott se loni rozvedla s nejbohatším mužem světa, podnikatelem Jeffem Bezosem. V soudním procesu obdržela MacKenzie podíl ve firmě Amazon v hodnotě několik milionů amerických dolarů. Cena tohoto podílu raketově vzrostla v minulých měsících kvůli koronavirové pandemii, což do značné míry vysvětluje, proč se spisovatelka může nyní chlubit titulem nejbohatší ženy světa.

Jeff Bezos a MacKenzie Scott

Padesátiletá Američanka ale má i spoustu vlastních projektů. V roce 2014 založila neziskovou organizaci Bystander Revolution, která bojuje proti šikaně. MacKenzie Scott rovněž pravidelně daruje obrovské sumy peněz na charitu. Během loňského roku například darovala až 1,7 miliardy amerických dolarů na charitativní projekty. To je v přepočtu téměř 38 miliard Kč!

Podle serveru Bloomberg činí celkové aktuální jmění MacKenzie Scott 68 miliard dolarů. Něco nám říká, že s takovým jměním ji v následujících letech překoná málokdo!

Zdroj: UNILAD, Instagram, Shutterstock, Bloomberg

Články, které by tě mohly zajímat