Právě vysíláme

Andrej Babiš přiznal: Uvolnit opatření byla chyba. Spletli jsme se.

14. září 2020 9:10
Andrej Babiš přiznal: Uvolnit opatření byla chyba. Spletli jsme se.

Premiér Andrej Babiš ve svém tradičním nedělním hlášení „Čau lidi“ na svém Facebooku prohlásil, že uvolnit opatření byla chyba.

 „V červnu jsme měli všichni pocit, že vir odešel. Bohužel jsme se spletli. Nikdo ten vir nezná, nikdo neví, co bude,“ uvedl premiér Andrej Babiš na Facebooku. Podle Andreje vláda na začátku léta rozvolnila opatření z důvodu velké společenské poptávky, lidé se těšili až se omezení zbaví. „Ano, možná to byla chyba,“ dodal Babiš.

Video natočil po rekordním týdnu, ve kterém od úterý do soboty denní přírůstky překračovaly tisícovku. Nedělní přírůstek potvrzených případů koronaviru v Česku byl po pěti dnech nižší než tisíc. Testy potvrdily nákazu u 792 lidí, což je polovina sobotního rekordního počtu. Ve volných dnech ale laboratoře zpravidla testují méně.

Babiš uvedl, že hygienici sledovat kontakty i přes nárůst počtu nemocných stíhají. Podle Andreje čísla zřejmě ještě stoupat budou. „Trend je jasný, je třeba aby se lidi nebáli, abychom je neděsili, vir tu je, díky bohu není tak smrtelný,“ dodal Andrej Babiš.

Zdroj: ČTK, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat