Právě vysíláme

Andrej Babiš ukončil spolupráci s Romanem Prymulou, který se zúčastnil zápasu UEFA

18. února 2021 22:50
Andrej Babiš ukončil spolupráci s Romanem Prymulou, který se zúčastnil zápasu UEFA

Ještě ve čtvrtek odpoledne volal Roman Prymula po tvrdém lockdownu, který by omezil volný pohyb osob. Už večer ho však objektivy fotografů zachytily na fotbalovém zápase Evropské ligy, v jehož rámci se pražská Slavia střetla s anglickým Leicesterem. Kromě něj seděli ve VIP lóži také kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář, šéf České televize Petr Dvořák nebo tenistka Petra Kvitová.

„Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ sdělil Prymula ČTK. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ doplnil.

Andrej Babiš krátce po půl jedenácté večer prostřednictvím portálu Novinky.cz oznámil, že s Prymulou ukončil spolupráci. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma,“ uvedl a dodal: „Nemluvě o tom, že to zase působí papalášsky. Domluvili jsme se na ukončení spolupráce, protože tohle není možné.“

Také ministr zdravotnictví Jan Blatný řekl internetové televizi DVTV, že Prymula nepostupoval správně.

Zápas Slavie proti Leicesteru byl pilotním testem nového způsobu uspořádání sportovních akcí. Utkání se díky němu mohlo zúčastnit až šest set osob z řad partnerů a sponzorů, přičemž ti mohli sedět v oddělených vnitřních prostorech po maximálně deseti osobách. Organizátoři museli mimo jiné zajistit oddělený příchod a odchod ze stadionu, všichni navíc byli testovaní.

Zdroj: ČTK, Novinky, ShutterStock, Deník Sport, Pavel Mazáč (Deník Sport)

Články, které by tě mohly zajímat