Právě vysíláme

APPLE očekává snížení tržeb. V Číně se iPHONY neprodávají!

5. ledna 2019 12:10
APPLE očekává snížení tržeb. V Číně se iPHONY neprodávají!

Kalifornská gigantická společnost Apple opravdu nezažívá nejlepší chvíle. To, že se firmě příliš nedaří, dokazuje i oficiální prohlášení šéfa společnosti Tima Cooka.

Cook v dopise investorům uvedl, že Apple snížil prognózu tržeb v prvním  čtvrtletí 2019 (do 29. prosince). Hlavním důvodem jsou oproti očekávání slabší prodeje v Číně, ale také menší zájem lidí o modernější přístroje. Firma nyní očekává, že za čtvrtletí vykáže tržby na úrovni 84 miliard dolarů (1,9 bilionu Kč), zatímco původně předpovídal 89 až 93 miliard.

Analytici v průzkumu společnosti Refinitiv předpovídali tržby ve výši 91,5 miliardy dolarů. Akcie Applu v reakci oslabily o 7,5 procenta a tržní hodnota podniku tak klesla pod 700 miliard dolarů.

Cook označil za hlavní problém zhoršování dobytu v Číně. Na výsledcích se ale také podepsala nabídka levnější výměny baterií, kterou firma zareagovala na žaloby kvůli záměrnému snižování výkonu některých starších telefonů iPhone. Rovněž se nenaplnily předpoklady firmy ohledně prodejů na rozvinutých trzích, kde lidé nevyměňovali své telefony za modernější modely tak rychle, jak kalkulovala. V neposlední řadě odbyt poznamenal i silnější dolar.

Tim Cook

Zdroj: ČTK, roadtovr.com

 

6 technologických trendů, které změní naše životy

Články, které by tě mohly zajímat