Právě vysíláme

Babiš vyzval Prymulu i Faltýnka k rezignaci

23. října 2020 11:15
Babiš vyzval Prymulu i Faltýnka k rezignaci

Babiš požádal Prymulu, aby rezignoval na funkci ministra. Pokud tak neučiní, odvolá ho. Premiér k rezignaci vyzval i Faltýnka.

„Pochybil schůzkou v restauraci, nedá se to omluvit,“ zdůvodnil svou výzvu Babiš, podle kterého Prymula zásadně pochybil. Babiš požádal také Jaroslava Faltýnka o rezignaci na pozici prvního místopředsedy hnutí ANO kvůli schůzce s ministrem zdravotnictví Prymulou v restauraci. Faltýnek je od roku 2013 šéfem poslaneckého klubu ANO, o dva roky později se poprvé stal prvním místopředsedou hnutí. Od té doby zastává obě funkce nepřetržitě.

 

Andrej Babiš chce Zemanovi již dnes představit Prymulova nástupce. V pondělí by měl být nový ministr na zasedání vlády, řekl premiér. Má dva kandidáty.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula nemá problém rezignovat, pokud si to veřejnost přeje. Řekl to dnes v rozhovoru týdeníku Respekt. Za chybu má to, že neměl roušku, když nasedal po návštěvě restaurace do auta. Myslí, že toho zas tolik neprovedl. Do restaurace nejel za účelem stravování, ale kvůli urgentnímu jednání, řekl. „Jestli si to veřejnost přeje, klidně rezignuji,“ uvedl ministr. Řekl také, že nevěděl, kde se jednání má konat, a omluvil se za to.

Deník Blesk dnes uvedl, že Prymula byl ve středu pozdě večer navzdory zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. V restauraci byl také šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. List uvedl, že Prymula si roušku nenasadil nejen při nastupování do auta, kdy mu řidič držel dveře, ale ani poté ve voze. To Prymula popřel.

Roman Prymula nastupující do auta bez roušky.

Zdroj: ČTK, Blesk, Respekt

Články, které by tě mohly zajímat