Právě vysíláme

Běhávala v balerínách, pak se stala mistryní Slovenska. Nyní je v 16 letech těhotná

13. srpna 2021 12:10
Běhávala v balerínách, pak se stala mistryní Slovenska. Nyní je v 16 letech těhotná

Příběh běžkyně Annymárie zaujal v červnu celé Československo. Mladá dívka se tehdy stala dorosteneckou mistryní Slovenska, přičemž ještě dva roky předtím kvůli finančním podmínkám v rodině běhávala v balerínách. Nyní se však její kariéra komplikuje, v šestnácti letech otěhotněla.

Ještě před dvěma lety byla Annamária považována za obrovskou běžeckou naději Slovenska. Ve svých čtrnácti letech porazila soupeřky o celé kolo obutá pouze do balerín. Poté se dostala do sportovního klubu a pod vedením trenéra začala vyhrávat i další závody. Letos v červnu se pak stala dorosteneckou mistryní Slovenska.

Deník Nový čas nyní přišel se zprávou, že je talentovaná dívka v pouhých šestnácti letech těhotná. S otcem dítěte měla chodit deset měsíců, před časem se ale rozešli. „Má teď jinou,“ potvrdila Annamária.

Matka Izabela chce dceru poslat na potrat. „Stále jsem v šoku, je mi z toho těžko. Byla bych ráda, aby šla dál, aby sportovala,“ prohlásila. Sama má pět dětí, z nichž nejstarší devatenáctiletá Izabela má už také potomka. Na potrat však rodina Annymárii nemá peníze. Zákrok stojí na Slovensku 300 euro, rodina však žije pouze z 340 euro na měsíc.

Nadějná sportovkyně před časem deníku přiznala, že pokud by jí nevyšel běh, ráda by se stala cukrářkou. „Ráda peču. Umím nachystat muffiny i jiné dobroty,“ uvedla Annamária, která kvůli pandemii nemohla příliš trénovat. Její osada byla kvůli koronaviru uzavřená a ona tak nemohla na tréninky dojíždět.

Články, které by tě mohly zajímat