Právě vysíláme

BEN CRISTOVAO se nechal zavřít do klece! Bojuje za lepší podmínky pro drůbež!

3. července 2020 14:10
BEN CRISTOVAO se nechal zavřít do klece! Bojuje za lepší podmínky pro drůbež!

Poslanecká sněmovna bude v blízké době rozhodovat o zákazu klecových chovů slepic. Právě proto vznikla kampaň Výzva poslancům, do které se zapojila řada umělců včetně Bena Cristovao.

Ben Cristovao je vegan a ochránce zvířat. Nyní se rozhodl zapojit do kampaně Měsíc v kleci a na Malostranském náměstí v Praze se nechal zavřít na pár hodin do instalované klece. Prožil tak simulaci podmínek, které prožívá drůbež, i když s luxusem vzduchu a denního světla. Svým činem chce poukázat na fakt, že slepice do klece nepatří a je potřeba upravit zákony.

O zážitek se podělil s fanoušky na Instagramu, kde sdílel své pocity. „Jsem v kleci, dáváme vědět, jak slepice v kleci žijí a je to mega nepříjemný,“ řekl Ben v živém vysílání. „Nikdo z vás, kdo by si zažil byť jen den v kleci, by tohle zvířeti neudělal a přesto jim to svou nečinností děláme,“ dodal Ben. U příspěvku vypnul komentáře a vyzval své fanoušky, aby příspěvek sdíleli a věnovali svůj čas projektu Výzva poslancům.

Ben Cristovao se zapojil do kampaně proti klecovým chovům slepic již v roce 2018. Cílem kampaně bylo přimět supermarkety, restaurace, výrobce potravin i širokou veřejnost, aby přestaly vejce z klecových chovů odebírat.

Zdroj: Instagram, Výzva poslancům

Články, které by tě mohly zajímat