Právě vysíláme

Bezdomovci někdo ukradl milovanou krysu. Do hledání se zapojila i policie!

17. dubna 2019 14:10
Bezdomovci někdo ukradl milovanou krysu. Do hledání se zapojila i policie!

Lidé bez domova toho mají velmi málo, co by mohli vlastnit. Snadno si proto vytvoří citovou vazbu i k něčemu, co by normální lidé považovali za nechutné, hnusné či naprosto zbytečné.

Žena jménem Alyson informovala na sociálních sítích o bezdomovci v australském Sydney, jemuž se podařilo vycvičit krysu a spřátelit se s ní. Muž černobílou Lucy sám krmil a každý den si ji položil na ulici na malý stoleček a snažil se v její přítomnosti vyžebrat pár korun.

Když ale jednou odešel na záchod, krysu mu někdo ukradl. A protože měl bezdomovec Lucy opravdu rád, velmi ho ztráta zdrtila. Na menší ceduli proto napsal vzkaz, že mu krysu někdo odcizil. Doufal, že lidé na ulici zvířátko třeba uvidí a vrátí Lucy zpět.

Jakmile se fotografie nešťastného muže objevila na sociálních sítích, ihned se dočkala řady sdílení. V komentářích se objevují laskavé zprávy, ve kterých lidé doufají, že se krysa najde a opět vrátí muži radost ze života. A protože se příběh ztracené Lucy v Sydney tolik rozšířil, na pomoc přispěchala i policie, která muži oznámila, že strážníci v okolí se po kryse podívají. Tak snad se brzy najde!

 

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat