Právě vysíláme

Bezdomovec dal ženě v nesnázích posledních 20 dolarů. Dobrý skutek mu změnil život

26. listopadu 2017 9:10
Bezdomovec dal ženě v nesnázích posledních 20 dolarů. Dobrý skutek mu změnil život

Jsou lidé, kteří nemají domov a musí žít na ulici, ale stejně jsou ochotni se rozdělit i o to málo, co jim zbylo. Stejně jako bezdomovec Johnny, který pomohl mladé slečně a náležitě byl za to později odměněn.

Když Kate McClureová jela do Philadelphie navštívit svého přítele, zjistila, že její auto vypovědělo službu, protože došel benzín. Musela proto uprostřed noci zastavit u silnice a zoufalá čekala, kdy kolem bude projíždět nějaké auto. V té době byl však na místě pouze bezdomovec jménem Johnny, který když uviděl ženu v nesnázích, nebál se přispěchat na pomoc. Řekl Kate ať se vrátí do vozu a zamkne dveře. Po chvíli se vrátil a v ruce držel kanystr benzínu, za který zaplatil svých posledních 20 dolarů.

Za pár týdnů se Kate za mužem vrátila, aby mu poděkovala a zároveň vrátila půjčené peníze. Jako dárek mu navíc přinesla teplé sako, ponožky a rukavice. I to jí ovšem přišlo málo, a tak se rozhodla, že pro bezdomovce, jenž jí zachránil, udělá mnohem víc.

Na stránkách GoFundMe.com založila žena kampaň, kam lidé mohou Johnnymu posílat peníze a pomoct mu tak vrátit se zpět do normálního života. „Johnny chce opravdu pracovat. Doufám, že jednou se pro něj nějaké místo najde,“ řekla Kate, které se zatím podařilo vybrat neuvěřitelných 100 000 dolarů. Tak ohromná částka však nepoputuje pouze bezdomovci. To ostatně ani sám Johnny, jenž v minulosti sloužil u námořní pěchoty, nechce a žádá, aby část peněz šla na dobročinné účely. Tenhle chlap má zkrátka srdce na správném místě.

Zdroj: BoredPanda

Český příběh: Mysleli si, že dali kočku do dobrých rukou. Když viděli, kde žije, byli v šoku

Články, které by tě mohly zajímat