Právě vysíláme

Běžkyně Annamária se rozhodla. Dítě si i přes svůj nízký věk nechá

4. září 2021 9:10
Běžkyně Annamária se rozhodla. Dítě si i přes svůj nízký věk nechá

Šestnáctiletá Annamária v uplynulém roce hned dvakrát šokovala Slovensko. Nejprve, když se stala dorosteneckou mistryní, přičemž ještě dva roky předtím kvůli chudobě běhávala v balerínách, poté, když oznámila své těhotenství. Její matka nyní potvrdila, že si dítě dívka nechá.

Před pár týdny Annamária prozradila, že je těhotná. Zdálo se tak, že se sen o úspěšné kariéře rozplynul. Celé Slovensko do ní přitom vkládalo naděje, když se poté, co ve čtrnácti letech porazila obutá pouze do balerín své soupeřky o celé kolo, stala dorosteneckou mistryní republiky.

S otcem svého dítěte měla dívka chodit deset měsíců, v době, kdy se dozvěděla, že je těhotná, už spolu nebyli. Matka Izabela chtěla původně poslat dceru na potrat. Annamária se však rozhodla, že si dítě nechá.

„Velmi jsem si přála, aby šla na zákrok, ale nechtěla o tom vůbec slyšet. Pořád říkala, že chtějí se Sebastianem rodinu, což byl také důvod, proč otěhotněla. Zítra si jdeme k lékaři pro těhotenskou knížku. Dítě se narodí v břenu,“ uvedla pro web pluska.sk matka dívky.

Ačkoliv Annamária skončila se školou, na mateřskou jít neplánuje. O dítě se bude starat její matka. „Bude se věnovat sportu, to bude nejlepší,“ dodala Izabela s tím, že dívce přislíbili pomoc sousedé i Slovenský Červený kříž.

Články, které by tě mohly zajímat