Právě vysíláme

Biatlon v Novém Městě bude bez fanoušků. Kvůli koronaviru!

2. března 2020 14:10
Biatlon v Novém Městě bude bez fanoušků. Kvůli koronaviru!

Světový pohár v biatlonu se bude tento týden konat v Novém Městě na Moravě bez přítomnosti diváků. Rozhodla o tom Bezpečnostní rada státu, která se pořádáním závodů zabývala v souvislosti se šířením koronaviru.

Na biatlonové závody ve Vysočina Areně se chystaly desetitisíce fanoušků. Testy v neděli odhalily v Česku první tři případy nákazy novým typem koronaviru.

Ve středu bude Bezpečnostní rada státu jednat o osudu dalších sportovních akcí s větším počtem diváků. Například v neděli se ve fotbalové lize hraje derby Slavia – Sparta, na které by mohlo dorazit 20 tisíc fanoušků.

„Z mého pohledu je to rozhodnutí Bezpečnostní rady státu a organizátoři se s tím budou muset vypořádat. Vzhledem k tomu, kolik lidí na tu akci mělo přijet, je to preventivní opatření a za mě, já jsem žádnou jinou alternativu neviděl,“ řekl novinářům po jednání rady ministr vnitra Jan Hamáček.

„Zprávu musíme přijmout, je to holý fakt. Samozřejmě to není nic příjemného, ale existují i vyšší principy a rozhodnutí se přizpůsobíme,“ řekl ČTK Jiří Hamza, šéf organizačního výboru a prezident Českého biatlonového svazu.

Bezpečnostní rada státu o koronaviru jednala už minulý týden, občanům pak doporučila necestovat do italských regionů postižených nákazou. Tento týden se rada zaměřila na masové akce včetně biatlonu. „Jak je známo, Švýcarsko rozhodlo o zákazu akcí s více než tisícovkou osob, Francie s 5 000 osob. Ve středu ráno rozhodneme o dalších akcích,“ řekl na tiskové konferenci po radě premiér Andrej Babiš.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat