Právě vysíláme

Bohatým bral, chudým dával! Bankovní úředník tajně rozdal lidem bez peněz 1 milion Euro

2. prosince 2018 9:10
Bohatým bral, chudým dával! Bankovní úředník tajně rozdal lidem bez peněz 1 milion Euro

Zaměstnanec italské banky se rozhodl, že místo toho, aby odmítal žádosti o půjčky, pomůže lidem, kteří to opravdu potřebují.

Gilberto Baschiera, šéf malé bankovní pobočky v severním italském městečku Forni di Sopra, pracuje v bance již řadu let. Za tu dobu mu pod rukama prošlo mnoho případů, kdy kvůli nízkým klientovým příjmům musel zamítnout hypotéky či půjčky a učinit tak mnoho lidí nešťastných.

Jednoho dne přišel za Gilbertem klient s žádostí o pomoc. Dvojice pak společně vymyslela plán, jak banku ošálit. Gilbert vzal peníze z účtu bohatého klienta a dočasně je přemístil, aby banka viděla, že chudší žadatel má na účtu dost prostředků a může mu být schválena hypotéka.

Tímto způsobem Gilberto pomáhal dalším chudým lidem a z účtů bohatých přemístil skoro 1 milion eur. Když se však později našla díra v bankovním účetnictví, celá věc praskla a Gilberto se musel ke svým činům přiznat.

Ačkoliv muž bohaté klienty okrádal, do vězení nepůjde a od italského soudu vyfasoval pouze dvouletou podmínku. U prokurátora mu totiž pomohl fakt, že z celé záležitosti on sám nijak neprofitoval.

Zdroj: BBC

 

8 děsivých faktů o domu v Amityville, podle kterého jsou natočené horory

Články, které by tě mohly zajímat