Právě vysíláme

Britové odmítají papírová brčka v McDonald’s. Ta plastová prodávají na eBay za ohromné peníze!

29. dubna 2019 16:10
Britové odmítají papírová brčka v McDonald’s. Ta plastová prodávají na eBay za ohromné peníze!

V posledních měsících se řada obchodních řetězců začala ve velkém angažovat v oblasti životního prostředí. I britský McDonald’s se rozhodl, že bude chránit naší planetu a místo klasických plastových brček začal používat ty papírové. Jeho snaha ovšem přišla vniveč!

Jak se ukázalo, Britové nejsou z papírových brček vůbec nadšeni, a naopak jim velmi vadí. Papírové náhražky totiž prý vůbec nejsou spolehlivé a například při pití milkshakeů se okamžitě rozmočí a rozpadnou.

Ještě předtím, než McDonald’s začal papírová brčka používat, našlo se mezi návštěvníky restaurace pár jedinců, kteří si plastová brčka vzali do zásoby. Nepoužitá a ještě zabalená brčka pak prodávají na portálu eBay za opravdu pořádně přemrštěné částky.

Cena některých brček je vážně neuvěřitelná. Prodávající je totiž nabízí například za 1293 liber, což je okolo 38 tisíc korun. Na stránkách se dokonce objevilo i brčko, které stojí 5 tisíc liber, tedy 148 tisíc korun.

O tom, zda si opravdu někdo předražené brčko koupí, trochu pochybujeme a doufáme, že jde o pouhý vtip. Co myslíte vy? Nenastane jednoho dne opravdu situace, kdy budou plastová brčka brána jako sběratelský kousek?

 

 

Zdroj: dailystar.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat