Právě vysíláme

Buďte v lásce věrní! Čeští senioři zveřejnili vzkazy mladším generacím

30. dubna 2020 12:10
Buďte v lásce věrní! Čeští senioři zveřejnili vzkazy mladším generacím

Ačkoliv se to možná mladým lidem nemusí líbit, moudrost přichází s věkem. To ostatně dokazují i obyvatelé pečovatelského domu ve Frýdku-Místku, kteří se inspirovali domovem ve spojených státech a poslaly poselství mladším generacím.

“Co byste vzkázali mladší generaci? Na to jsme zeptali klientů v Domě pokojného stáří. Jejich odpovědi nás pohladily na duši a dodaly nám optimismu do dalších dní. Ukázaly nám, že i když se časy mění, někdy jsme nahoře, jindy zase dole. To nejdůležitější však zůstává a spojuje nás napříč generacemi, vyznáním a kulturami. Mějme se rádi, tolerujme se a šiřme dobro,” objevilo se na facebookové stránce Charita Frýdek-Místek spolu s fotografiemi jednotlivých vzkazů. A je jasně vidět, že senioři v domově důchodců jsou úžasné bytosti plné lásky a laskavosti.

“Bez práce nejsou koláče. Buďte si v lásce věrní. Snažte se druhé chápat.” To jsou vzkazy, které na tabule napsali staří lidé a poslali tak mladým lidem důležité rady, jimiž bychom se měli řídit my všichni.

Dojemný nápad sklidil na českém Facebooku velkou odezvu a vlnu pozitivních komentářů. “Srdečné díky za milá přání a povzbuzení v této době… Vaše přání opětuji a přeji hlavně zdraví, radost a pohodu… S úctou Jiří,” napsal například jeden z komentujících.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat