Právě vysíláme

Čára přes rozpočet. HARRY a MEGHAN nebudou smět vydělávat na značce Sussex Royal, kterou si zaregistrovali

20. února 2020 12:10
Čára přes rozpočet. HARRY a MEGHAN nebudou smět vydělávat na značce Sussex Royal, kterou si zaregistrovali

O odstoupení prince Harryho a jeho manželky Meghan z pozic, které v královské rodině zastávali, a o jejich finančním osamostatnění se ve Velké Británii mluví téměř neustále.

Pár své rozhodnutí oznámil zkraje roku, i přes přání královny Alžběty, aby s tím ještě počkal, a od té doby se jejich životy zcela změnili. Manželé se přestěhovali do Kanady, odstoupili z rolí předních členů britské královské rodiny, aby se nemuseli účastnit oficialit a diplomatických povinností, a podle svých slov chtějí docílit naprosté finanční nezávislosti.

Jedním ze zdrojů, který jim tento cíl měl umožnit, byl i profit ze značky Sussex Royal, kterou si manželé loni zaregistrovali, a která se vztahuje i na nejrůznější zboží a služby, které Harry s Meghan nabízí veřejnosti prostřednictvím svých webových stránek.

Jenže s tím je teď patrně konec. V kuloárech se o tom hovoří jako o hotové věci, že královna Alžběta svému vnukovi slovo „Royal“ zakáže používat. Tón zdroje blízkého královské rodině je zatím mírnější. Britská média ho citují takto: „Vzhledem k tomu, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu odstoupili z rolí členů královské rodiny a usilují o finanční nezávislost, musí se použití slova ‚královský‘ přezkoumat.“

Je fakt, že „královského“ už na Harrym s Meghan moc není. Jak to dopadne se podle všeho dozvíme už brzy. Kdybychom si měli vsadit na vítěze, bylo by to určitě Její veličenstvo.

Zdroj: ABC News, Today

Články, které by tě mohly zajímat