Právě vysíláme

Časopis TIME vydal seznam sta nejvlivnějších lidí světa a je na něm i Češka!

19. dubna 2019 13:10
Časopis TIME vydal seznam sta nejvlivnějších lidí světa a je na něm i Češka!

Americký časopis TIME zveřejnil svůj letošní seznam nejvlivnějších lidí světa! Prestižní žebříček byl rozdělen do pěti kategorií: pionýři, umělci, vůdci, ikony a titáni. Mezi nejvlivnější lidi na světě se letos poprvé v historii vešla i Češka – o koho jde a co dokázala?

Kdo se na žebříčku letos umístil?

Letošní seznam stovky nejvlivnějších osob na světe vzdal hold zejména hercům, hudebníkům, politikům a aktivistům. Na seznamu nechyběli například zpěvačka Taylor Swift, herec Dwayne Johnson, mladá aktivistka Greta Thunberg či americký prezident Donald Trump. Mezi největší překvapení letošního roku patřilo zmínění fotbalisty Mohameda Salaha. Egypťan byl jediným fotbalistou účinkujícím v seznamu a v rozhovoru se známým moderátorem Johnem Oliverem uvedl, že lidé z jeho kultury se k ženám musí chovat s větším respektem.

Fotbalista Mohamed Salah

Fotbalista Mohamed Salah

Dalšími sportovci na seznamu TIME 100 byli například golfista Tiger Woods, basketbalista LeBron James, fotbalistka Alex Morgan a běžkyně Caster Semenya.

Do letošního žebříčku se překvapivě nedostali například rapper Drake či herec Bradley Cooper. Drakeovo loňské album Scorpion mělo obrovský úspěch na internetových serverech a pomohlo rapperovi usadit se mezi špičkou světových rapperů. Bradley Cooper měl letos taktéž co slavit, zejména díky nesmírně povedenému filmu Zrodila se hvězda. Snímek, který Cooper režíroval, získal celkem osm nominací na Oscara a pět nominací na Zlaté glóby.

Celý seznam najdete na webových stránkách časopisu TIME.

Bradley Cooper

Herec Bradley Cooper se v seznamu TIME 100 letos neumístil

Historická chvíle pro Českou republiku

Poprvé v historii se na seznam TIME 100 letos dostala i Češka – politička a komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví v Evropské unii Věra Jourová. Jourová hrála klíčovou roli při prosazení nařízení o ochraně osobních dat, známé také pod názvem GDPR. Rodačka z Třebíče je členkou Evropské komise už pátým rokem a je považována za jednu z klíčových členek kabinetu Jeana-Clauda Junckera.

Gratulujeme ke skvělému úspěchu!

Věra Jourová

Věra Jourová

Zdroj: TIME, BBC, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat