Právě vysíláme

Češi pijí čím dál víc piva! Populárnější jsou i radlery a nealkoholická piva

29. července 2019 14:10
Češi pijí čím dál víc piva! Populárnější jsou i radlery a nealkoholická piva

Česká republika nadále zůstává rájem všech milovníků piva! Podle nových dat dokonce Češi konzumují víc piva než kdy předtím. Obrovský růst v popularitě ovšem zaznamenaly radlery, tedy mixy piva s limonádou, a nealkoholická piva. Co na nich Češi vidí? Ohrozí jejich popularita i klasické pivo?

Pivo jako národní symbol

Milovníci piva, nemusíte se o váš oblíbený nápoj bát. Pivo totiž nadále zůstává nejvíce nakupovanou potravinářskou kategorií v České republice. Podle nových dat od agentury Nielsen dokonce tržby za pivní nápoje poprvé v historii překročily hranici 20 miliard Kč!

Podle expertů za tento růst můžou neobvyklá vedra, která jsme za minulé dva roky zažili. V reakci na letošní červnové teploty například Češi v malých obchodech utratili celkem zhruba 2,24 miliardy Kč za pivo!

Kamarádi si užívají pivo

Jedním z nejpřekvapivějších vývojů byl podle analytiků vzestup radlerů a nealkoholických piv. Prodej radlerů za letošní rok činí zhruba o 80 % víc než loni. Nová data rovněž ukazují, že čtyři z pěti prodaných radlerů jsou bez alkoholu. Za vzestup radlerů může především zlepšená kvalita těchto nápojů za posledních pět let. Po těžkých začátcích se zdá, že i česká společnost si zvykla na radlery a jejich konzumace není vnímána tak negativně jako v minulosti. V České republice sice stále vládne pivo, ale Češi si cení i toho, že pokud se na tento klasický nápoj zrovna necítí, existuje i kvalitní náhrada.

Radler je na vzestupu

Radler je na vzestupu

Zdroj: MediaGuru, Nielsen, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat