Právě vysíláme

České influencerky v karanténě: Co říkají na prodej předražených roušek a přišly kvůli izolaci o práci?

30. března 2020 15:00
České influencerky v karanténě: Co říkají na prodej předražených roušek a přišly kvůli izolaci o práci?

Zákeřný koronavirus bohužel v těchto dnech číhá na každém rohu a náš život se kvůli nemoci na nějakou dobu změnil. Abychom však Covid-19 porazili, musíme dodržovat vládní opatření a pokud to jde, zůstat co nejvíce doma. Izolace se týká všech a dodržují ji i slavné české infleuncerky. A právě těch jsme se zeptali, jak domácí karanténu zvládají.

Influenceři v dnešní době ovlivňují celou řadu mladých lidí a převážně v těchto dnech by měli jít příkladem. Oslovili jsme proto známé české inluencerky a zeptali jsme se jich, jak vnímají momentální situaci kolem koronaviru, jak tráví čas v izolaci a jaký mají názor na to, že některé jejich kolegyně se rozhodly kšeftovat s lidským strachem a prodávají roušky a hygienické pomůcky za vysoké ceny.

 

  1. Jak vnímáš situaci kolem koronaviru? Cítíš strach?
  2. Jak trávíš čas v izolaci? Máš pro nás nějaké dobré tipy na to, jak doma zahnat nudu?
  3. Co říkáš na to, že některé influnecerky se rozhodly prodávat roušky za mnohdy dost vysoké ceny, zatímco většina lidí je rozdává zadarmo?
  4. Jak doba v karanténě ovlivňuje tvou práci?

 

Mariana Prachařová

  • influencerka, herečka, zpěvačka

1. Celou situace pozoruji každý den a jsem pokaždé ráda za jakoukoliv dobrou zprávu. Samozřejmě má člověk někdy stav, kdy si říká, jak to všechno bude a bojí se toho, co přijde, ale já jsem už najela na to, že všechno bude dobrý a spíš to beru s nadsázkou. Každý den sdílím na Instagramu vtipná videa nebo fotky, abych lidi rozveselila a ti mi píšou, že jim tím zlepšuji den.

2. Já osobně hodně koukám na seriály a filmy, na které jsem předtím neměla čas, chystám se vytřídit šatník, cvičit, pomáhám doma nebo jdu ven na zahradu. Včera jsem třeba hrála s kamarády Dobyvatele na dálku, to můžu jenom doporučit 😊

3. Nechci jmenovat, ale jedna určitá influencerka by se podle mého názoru měla zastydět a přehodnotit, co dělá. Chápu některé ženy, které prodávaly roušku třeba za cenu poštovného (teď už je to tedy zadarmo, pokud se nemýlím), ale nechápu, že se na tom chce někdo v dnešní době a v této situaci přiživit a prodává antibakteriální gely nebo roušky za vysoké ceny. Celé Česko se snaží si navzájem pomoct. Proč se tedy nějaký infuencer vrhá do toho je prodávat? Za mě je to velký NE!

4. Spousta krásných spoluprací se mi přesunula na podzim nebo na ně teď není zkrátka prostor, ale naštěstí jsem si nechala rezervu, takže se snažím brát to tak, jak to je. Je tu nyní spousta lidí bez práce a příjmu, a je to hrozné. Důležité ale je teď dodržovat všechna nařízení, aby to celé bylo co nejdřív za námi. Myslím teď hodně na všechny lidi, co tam venku pracují a nasazují své zdraví a chtěla bych jim i tady veřejně moc poděkovat.

 

Dominika Myslivcová

  • inluencerka, youtuberka, modelka

1. Jsem typ člověka, který se snaží dívat na všechno pozitivně. Rozhodně to, co se teď ve světě děje, není nikomu příjemné a já se nemůžu dočkat, až to bude za námi a zase se všichni pořádně nadechneme 😊 Na druhou stranu si ale říkám, že nic se neděje jen tak, asi nás muselo potkat něco takového, abychom konečně zpomalili, srovnali si priority a začali si vážit věci, které pro nás byly samozřejmostí.

2. Dělám všechny ty věci, na které jsem nikdy neměla čas. Vařím, peču housky, buchty, snažím se i doma cvičit, koukám na filmy a užívám si rodiny 😊

3. Myslím si, že právě v těchto chvílích se ukázal charakter lidí. Když někdo dokáže žít s tím, že se obohatil na nešťastných, vystrašených a zoufalých lidech jen proto aby si mohl koupit novou kabelku, tak prosím, snad se bude hezky nosit. Moje povaha by to ale nedala. Na druhou stranu jsem mile překvapená, jak si lidé dokážou pomáhat, což je opravdu krásné a dokazuje to, že ještě nejsme úplně zkažení.

4. Zrušilo se mi plno natáčení, akcí atd. Ale naštěstí se živím hlavně přes internet, tak to u mě není až tak horké, jako u jiných…

Anna Šulcová

  • influencerka, youtuberka

1. Snažím se zůstat pozitivní a tuhle náladu předávat i dál. Mám z toho samozřejmě velký respekt a denně sleduji zprávy, čtu články a celkově se o tuto vážnou situaci hodně zajímám. Řekla bych, že lidé v naší zemi situaci zvládají dobře a respektují všechna opatření, i když to pro mnohé není vůbec lehká situace.

2. Dohnala všechny věci, které mě dlouhodobě stresovaly a teď už jen vytvářím nové a nové. Začala jsem každý den cvičit, což jsem doma nikdy nedělala. Momentálně se snažím naučit gymnastický provaz! Hodně uklízím, sepisuji scénáře na videa, trávím ale taky dost času na TikToku, kde občas najdu opravdu cool obsah! Čtu, koukám na motivační videa, např. přednášky od TEDx nebo na dokumenty na Netflix. Když už si připravuju jídlo, dávám si záležet ať už na složením tak na vzhledu, protože teď je na to prostě čas a vím, že brzy zase nebude, tak si to chci užít. Dále jsem třeba poprvé v životě vyzkoušela donáškovou službu, takže se i učím dnešní trendy, haha.

3. Nic bych proti tomu neměla, pokud by se výtěžek věnoval na dobročinné účely nebo lidem, kteří jsou kvůli této pandemii momentálně ve velmi těžké životní situaci a nemůžou s tím téměř nic dělat. Ale čistě na tom vydělávat je pro mě nepřijatelné.

4. Tato situace určitě ovlivňuje i naší práci, ale mám to štěstí, že to, co dělám, můžu dělat z jakéhokoliv prostředí. Díky možnostem, které mi moje práce dává, normálně hodně cestuji nebo vytvářím obsah z různých míst, ať venku či např. v kavárně. To nyní nelze. Neberu to však nijak negativně. Na všechno mám větší klid, více času na promyšlenou a tím, jak jsme opravdu všichni ve stejné pozici, tak ten kontakt s mými sledujícími je častější a osobnější.

Style With Me

  • influencerka, youtuberka

1. V zahraničí mám rodinu, která mě bohužel nemůže po uzavření hranic navštívit, nicméně věřím, že kroky, které podnikla vláda, jsou rozumné a naprosto s nimi souhlasím. Věřím, že se dříve nebo později budeme moct vrátit do „normálu“ a budeme si více vážit maličkostí, které nám dosud připadaly nepodstatné.

2. Jelikož je většinovou náplní mojí práce tvořit digitální obsah na internetu, moc se pro mě nezměnilo. Mám teď akorát na vše mnohem více času! Byt je uklizenější, než kdykoliv předtím a vrátila jsem se i ke kreativním činnostem, jako je malování či scrapbooking. Každý den se snažím alespoň 20 min cvičit, protože tělo vyhodnocuje cestu z obýváku do lednice jako značně nedostatečnou 😊

3. Na kauzu s rouškama mohu říct jediné – na každou svini se vaří voda a vydělávat na lidském strachu je za mě prostý hyenismus. Moje maminka s jejími kamarádkami se celé dny nezastaví a u šicího stroje jim pod rukami prošlo už stovky roušek, které rozdaly úplně zdarma bez nároku na odměnu. Dělají to nezištně a chtěla bych vzdát hold všem, který se chopili podobných aktivit.

4. Byly mi zrušeny veškeré pracovní cesty, meeting a i sezónní kampaně. Mimo influencering pracuji v odvětví, které bylo velmi silně zasaženo vládními opatřeními. A bude třeba dost razantních kroků, které dopomůžou mou práci vrátit zpět do chodu.

Články, které by tě mohly zajímat