Právě vysíláme

Česko už podle Slovinska není bezpečné! České turisty čeká v zemi povinná karanténa

3. července 2020 12:10
Česko už podle Slovinska není bezpečné! České turisty čeká v zemi povinná karanténa

Slovinsko se kvůli nárůstu počtu případů koronaviru v Evropě rozhodlo zpřísnit bezpečnostní opatření na hranicích. Česko se tak stalo rizikovou zemí a Čechy, které do Slovinska míří na dovolenou, čeká 14 dnů karantény.

Slovinská vláda přesunula Česko ze zeleného seznamu bezpečných zemí na žlutý seznam, jenž značí země méně bezpečné. Stejně tak označila i Chorvatsko a Francii. Zařazení na žlutý list pak znamená, že občané těchto zemí musí po příjezdu do Slovinska podstoupit 14 dní povinné karantény. Mluvčí slovinské vlády Jelko Kacin uvedl, že se opatření netýká turistů, kteří ve Slovinsku vlastní nemovitost nebo si pobyt v zemi stihli zarezervovat do soboty 4. července. Právě od tohoto dne nová omezení vstupují v platnost. Výjimku také dostanou turisté, kteří zemí budou jen projíždět. Na hranicích pak ale budou muset předložit cestovní pas a prokázat cíl jejich cesty.

Premiér Andrej Babiš uvedl, že Slovinsko nemá k zařazení Česka do méně bezpečné zóny důvod. O celé záležitosti prý už informoval slovinského premiéra.

Zdroj: idnes.cz

Články, které by tě mohly zajímat