Právě vysíláme

Čeští fotbalisté mají jistý postup, zahrají si v osmifinále EURO

22. června 2021 9:10
Čeští fotbalisté mají jistý postup, zahrají si v osmifinále EURO

Čeští fotbalisté počtvrté v historii samostatné republiky postupují do vyřazovací fáze evropského šampionátu. Díky výsledkům ze zápasů proti Skotsku a Chorvatsku mají jistotu, že skončí mezi nejlepší čtveřicí z třetích míst, která postupuje stejně jako první dva celky z každé skupiny do osmifinále.

Český fotbalový tým prožívá nejlepší vstup na EURO od roku 2004, kdy si reprezentace v čele s Pavlem Nedvědem, Janem Kollerem či Milanem Barošem odvezla ze šampionátu bronz. V úvodním zápase porazil po dvou gólech Patrika Schicka, jenž zaznamenal rekordní branku z téměř padesáti metrů, Skotsko, v následujícím utkání pak remizoval s Chorvatskem.

Díky tomu si zajistil čtyři body v tabulce, v níž nyní opanuje první místo. V úterý tým od 21:00 hodin čeká poslední zápas na legendárním Wembley stadionu, kde si zahraje proti Anglii. Nehledě na výsledek má však již nyní jistý postup.

Vzhledem k výsledkům z pondělích zápasů má totiž jistotu, že skončí nejhůře mezi nejlepší čtveřicí z třetích míst, která do osmifinále doprovodí první dva celky z každé skupiny. Výběru trenéra Šilhavého pomohly pondělní podvečerní výsledky skupin B a C.

V případě pondělí porážky by národní tým mohl klesnout na třetí místo pouze za předpokladu, že Chorvaté v souběžně hraném duelu zdolají Skotsko, a zároveň si vylepší stávající skóre. Balkánský výběr má nyní v součtu o tři branky horší rozdíl než český celek. Osmifinálové zápasy se odehrají ve dnech 27. až 29. června.

Články, které by tě mohly zajímat