Právě vysíláme

Charita chce obrovským hudebním maratonem překonat legendární LIVE AID!

17. září 2019 12:10
Charita chce obrovským hudebním maratonem překonat legendární LIVE AID!

Nezisková organizace Global Citizen představila velmi ambiciózní plán. Pětatřicet let po ikonickém dvojkoncertu Live Aid chce tato organizace pořádat desetihodinový hudební maraton, kde budou vystupovat interpreti po celé zemi.

Nová éra

Projekt s názvem Global Goal Live: The Possible Dream má údajně obsahovat sérii několik hudebních koncertů po celém světě, na kterých budou vystupovat největší jména světové hudby. Cílem akce je sbírat peníze na boj proti chudobě a globálnímu oteplování, a to skrz projekty udržitelného rozvoje, o které se stará OSN. Datum megakoncertu je zatím uvedené na 26. září příštího roku, ovšem seznam účinkujících interpretů známý není.

Generální ředitel neziskové organizace Global Citizen uvedl, že cílem akce je překonat historický výkon dvojkoncertu Live Aid z roku 1985 a s pomocí sociálních sítí oslovit téměř každého na světě. Některé výzkumy tvrdí, že projekty OSN, které tento koncert podpoří, aktuálně potřebují o 350 miliard amerických dolarů ročně k tomu, aby svoje cíle splnily. Je koncert Global Goal Live: The Possible Dream dostatečným řešením pro tento problém? Vyrovná se tento ambiciózní nový projekt legendárnímu Live Aidu? To se teprve uvidí.

Zdroj: CNN, Shutterstock, globalcitizen.org

Články, které by tě mohly zajímat