Právě vysíláme

Chlapec z Filipín je závislý na hraní videoher. Matka ho dokonce musí sama krmit!

24. února 2019 15:10
Chlapec z Filipín je závislý na hraní videoher. Matka ho dokonce musí sama krmit!

Pokud jste milovníci videoher, jistě jste už zažili situaci, kdy jste se od herní konzole nedokázali odtrhnout a strávili jste u ní celé hodiny. Nakonec jste však od monitoru přeci jen vstali a pustili se do jiné činnosti. A to je dobře, protože nic se nesmí přehánět a stejně jako na třeba cigaretách, i na hraní videoher může vzniknout závislost.

Na internetu se objevilo šokující video, jenž ukazuje, jak může taková závislost na videohrách vypadat. Na záběrech krátkého videa můžeme vidět třináctiletého Garlita GarciaFilipín, který se nemůže od hraní odtrhnout, a tak ho jeho vlastní matka musí dokonce krmit!

Mladík je už dlouhou dobu závislí na hraní hry Roles Of Survival. Až 48 hodin sedí v počítačové kavárně, a dokonce přestal chodit i do školy. Gartilova maminka Lilybeth chodí svého chlapce každý den krmit a jídlo mu doslova sama strká do pusy, protože Gartil není ani při jídle schopen odtrhnout oči od obrazovky počítače.

Na videu, které teď brouzdá internetem, můžeme vidět, jak je chlapcova matka ze svého syna nešťastná. „Můj chudáčku, najez se,“ říká Lilybeth a snaží se mladíkovi vnutit i vitamíny od babičky. Jak se ale vidět, chlapec ji vůbec nevnímá a dál jen zapáleně mačká klávesnici. Péče od jeho maminky mu zjevně vyhovuje…

Zdroj: DailyMail

Hankovy štěky: Jarní procházka v Praze vs. mimo civilizaci

Články, které by tě mohly zajímat