Právě vysíláme

Chloe je zcela zdravá. Čas ovšem tráví na invalidním vozíku a touží po amputaci nohou!

22. dubna 2020 13:10
Chloe je zcela zdravá. Čas ovšem tráví na invalidním vozíku a touží po amputaci nohou!

Američanka Chloe Jennings-White je naprosto zdravá. Většinu svého času ale tráví na invalidním vozíku. Proč?

Chloe má opravdu velmi ojedinělý problém. Ačkoliv je její tělo po fyzické stránce naprosto zdravé, žena trpí poruchou integrity těla, která ji přesvědčuje, že její nohy by neměly být vůbec funkční. Chloe tak už od dětských let tráví většinu času na invalidním vozíku, ačkoliv ho vůbec nepotřebuje. Když byla navíc malá holka, často předstírala, že nemůže chodit a jednou dokonce úmyslně sjela se svým kolem z výšky přes jeden metr a úmyslně dopadla na svůj krk. Chtěla tak docílit toho, aby její končetiny byly opravdu nefunkční.

Lidé trpící integritou těla mají intenzivní pocit, že jejich končetiny nepatří ke zbytku těla a sní o jejich imputaci. Nebojí se tak riskovat a podnikají nebezpeční aktivity, které jim mohou způsobit vážné zranění. Často také uvažují o tom, že podstoupí dobrovolnou amputaci.

Chování Chloe mnoho lidí odsuzuje a žena se setkává s tvrdou kritikou, že si neváží svého zdravého těla. A ačkoliv Chloe dlouhou dobu nevěděla, jak svou poruchu ostatním vysvětlit, nyní je šťastná, protože se jí na internetu podařilo spojit s lidmi, kteří trpí stejným problémem.

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat