Právě vysíláme

Chování pražského taxikáře šokovalo Česko. Muž hrubě vyhodil z auta nevidomou ženu!

18. února 2020 12:10
Chování pražského taxikáře šokovalo Česko. Muž hrubě vyhodil z auta nevidomou ženu!

Přímo ohavné chování taxikáře zažila na pražském Žižkově nevidomá žena. Tu řidič služby Bolt doslova vyhodil z auta kvůli tomu, že odmítl vézt jejího vodícího psa. Na případ upozornil Deník N.

To, jak hrozně se může taxikář chovat ke svému zákazníkovi, který je ještě k tomu handicapovaný, zaznamenala na telefon žena z hotelu v Praze na Žižkově, kde se celý incident odehrál. Řidič služby Bolt vzal nevidomou ženu a hrubě ji vytáhl z auta přímo na chodník, protože s sebou měla i svého vodícího psa, kterého taxikář odmítl svézt.

Deníku N se podařilo s ženou spojit a ta uvedla, že se v Praze ztratila, a tak požádala o pomoc v hotelu v Bořivojově ulici. Tamní personál jí pak pomohl zavolat taxi právě přes aplikaci Bolt. Když ovšem žena do auta nastoupila, řidič jí oznámil, že jejího psa rozhodně vézt nebude. “Jelikož jsem nevidomá, mám vodicího pejska, takže jsem nasedla do auta a za mnou nastoupil pejsek. Ale řidič mi řekl, že pejska nevezme. Já mu řekla, že se ale bez něj neobejdu, protože jsem nevidomá. Řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a ať vypadnu,” vzpomíná na nepříjemný zážitek Květa Šubrtová, jenž z auta odmítala vystoupit, protože měla jízdu už dopředu zaplacenou.

„Tahal mě tak, že jsem spadla na zem“

„A potom mě začal tahat. Vzal mě za rameno, začal mě násilím vytahovat, tahal mě tak, že jsem spadla na zem. On říkal: „Opovaž se ještě jednou takhle někoho zavolat, já tě nebudu se psem brát.“ Celá jsem se rozklepala, byla jsem v šoku,“ řekla šokovaná žena pro iRozhlas.cz a dodala, že ačkoliv není zraněná, ještě nějakou dobu potrvá, než se z celé situace vzpamatuje.

Firma Bolt se s paní Květou spojila a řádně se jí omluvila. Nabídla jí asistenci a řidiče ve své aplikaci okamžitě zablokovala. Zároveň ale mediální zástupce společnosti uvedl, že je s ním v kontaktu a celou věc s ním chce i nadále řešit.

 

Zdroj: Deník N, iRozhlas.cz, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat