Právě vysíláme

Co by vám nemělo uniknout, pokud se chystáte pořídit si kočičího miláčka

14. března 2019 18:18
Co by vám nemělo uniknout, pokud se chystáte pořídit si kočičího miláčka

Jestli se chystáte pořídit kočičího miláčka, tak vězte, že tento článek vám dá pár užitečných rad, jak si zpříjemnit život, protože připravenost se vyplácí.

Vybírejte plemeno s rozumem

Věřte nebo ne, evropská kočičí plemena vám zdemolují byt zaručeně mnohem víc, než britská. A to samozřejmě v momentě, kdy nebudou mít na čem brousit své drápky, nebo kde běhat a hrát si. Evropská plemena jsou prostě živější společníci. Důležité je myslet i na to, že pokud se chystáte mít vyloženě „gaučáka“, který nebude ven chodit vůbec, tak musíte mít dostatek hraček, které kočku zabaví a také hlavně unaví.

 

Kočičí oblbovák

Další zajímavou věcí, kterou je dobré mít po ruce je šanta kočičí nebo kozlík lékařský. Má to na kočičky zvláštní účinky a tyto bylinky doslova milují. Je to pro kočky univerzální zlepšovák nálady.

Na cestách

Rozhodně neopomeňte možnost, že s kočkou budete muset někam cestovat, ať už k veterináři, nebo kamkoliv jinam, důležité je pořídit si přepravku na kočky. K tomu patří i dobrý výběr kočičích bedýnek (záchodu) dnes je možnost koupě otevřených i uzavřených záchodů, vybrat si také můžete ze široké škály steliv, navoněných nebo s přídavkem z aloe vera, tlumících zápach, vybrat si můžete různé struktury, vůně, barvy. Určitě si nechte v obchodě poradit. Určitě budou prodejci ochotní v tomto směru.

Péče a krmivo

Dostáváme se ke krmivu a k věcem, které budete potřebovat při péči o kočičí srst. Pokud chcete zdravého kočičího jedince, tak dbejte na kvalitní stravu, kterou mu dávejte nejlépe už od kotěte.Prostě potřebují do začátku kvalitní přísun vitamínů a potravy, to je opravdu velká část toho, aby jste vašemu čtyřnohému miláčkovi zařídili dlouhověkost. Dnes je nepřeberná škála různých potravinových doplňků, které jsou cenově přijatelné a vyřeší za vás plno starostí.

 

Zdroj: www.catsbest.eu

4 důvody toho, proč se vám kočka neustále plete pod nohy

Články, které by tě mohly zajímat