Právě vysíláme

Co čeká školy od 1. září? Ministr školství představil manuál k fungování škol při epidemii koronaviru

18. srpna 2020 14:10
Co čeká školy od 1. září? Ministr školství představil manuál k fungování škol při epidemii koronaviru

Ministr školství Robert Plaga dnes představil patnáctistránkový manuál k fungování škol v novém školním roce. Ve školách bude mimo třídy povinné nošení roušek. Učitelé nebudou muset s žáky probrat všechnu látku, kterou na jaře nestihli.

Žáci nastoupí do škol klasicky 1. září. Školy budou fungovat v běžném provozu se zvýšenými hygienickými opatřeními, která se budou řídit podle semaforu rizika nákazy koronavirem. Obsáhlý manuál obsahuje kromě hygienických doporučení k ochraně proti koronaviru také návod k organizaci distanční výuky v případě uzavření škol nebo tříd.

Semafor pro školy

Ministerstvo zdravotnictví systém pro označování rizika nákazy v okresech doplnilo o takzvaný semafor pro školy. V prvním zeleném stupni by se měl omezit do školy vstup cizím lidem a schůzky s rodiči by se měly konat on-line. Druhý žlutý stupeň by měl vést k omezení aktivit mimo organizaci školy. Nejvážnější třetí červený stupeň by podle Ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha měl vést k zásadnímu omezení provozu školy a přechodu na distanční výuku.

Přísné hygienické podmínky

Pro provoz škol bude hygiena zásadní. Bude se dbát především na mytí rukou, dezinfekci, správné smrkání, úklid i větrání místností. Školní jídelny budou fungovat za přísných hygienických podmínek!

Zdroj: ČTK, Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy

 

 

Články, které by tě mohly zajímat