Právě vysíláme

CONOR MCGREGOR oznámil konec kariéry

26. března 2019 9:02
CONOR MCGREGOR oznámil konec kariéry

Dvojnásobný mistr v MMA Conor McGregor ve třiceti letech oznámil konec své soutěžní kariéry. Zatím se neví, proč se irský bojovník takto rozhodl, ale podle šéfa UFC, Dany Whita, dává McGregorovo rozhodnutí „naprostý smysl“.

Konec slavné éry

Legenda smíšeného bojového umění Conor McGregor se po téměř jedenáctileté kariéře rozhodl, že toho má dost. Irský bojovník na Twitteru uvedl, že s okamžitou platností ukončuje kariéru v tomto sportu.

 

Text v překladu zní:
Ahoj lidi, rychlá novinka, rozhodl jsem se dnes ukončit svojí kariéru ve sportu, jemuž se dříve říkalo „Smíšené bojové umění“. Přeji všem starým kolegům všechno nejlepší do budoucna v soutěžích. 
Přidávám se teď ke svým bývalým partnerům na této cestě, v důchodu.
Pořádnou Pina Coladu dnes platím já, lidi!

Legenda UFC

McGregor má za sebou neuvěřitelnou kariéru, během níž se jako vůbec první bojovník v historii stal mistrem ve dvou váhových kategorií. Zápas o titul v pérové váze proti Josému Aldovi vyhrál knockoutem po pouhých třinácti vteřinách a v pozdějším souboji o titul v lehké váze porazil Eddieho Alvareze.

Irský bojovník v roce 2017 vyzval neporaženého boxera Floyda Mayweathera k zápasu v ringu. Ačkoliv McGregor nakonec v desátém kole podlehl, zápas mu údajně vydělal zhruba $ 30 milionů. Jeho poslední zápas v UFC proti Khabibu Nurmagomedovi rovněž skončil porážkou. Konec zápasu navíc doprovázela masová bitka mezi týmy dvou bojovníků.

Je McGregorovo rozhodnutí definitivní?

McGregor oznámil ukončení kariéry už před třemi lety. Tehdy se údajně nedohodl s vedením UFC, ale později se ke sportu vrátil.

Irský bojovník ovšem během loňského září představil svoji vlastní značku irské whiskey a zbývá mu ještě hodně peněz z předchozích zápasů. Podle Danyho Whita, prezidenta UFC, dává McGregorovo rozhodnutí smysl.

„Má peníze na to, aby skončil… Kdybych byl v jeho pozici, taky bych skončil,“ uvedl White.

Zdá se, že McGregorovo rozhodnutí je tentokrát definitivní. Irský bojovník během skvělé kariéry dokázal to, o čem mnozí bojovníci mohou pouze snít a převážně díky němu má UFC takovou popularitu po celém světě.

Snad se mu v důchodu bude dařit stejně jako v oktagonu!

Zdroj: BBC, Twitter, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat