Právě vysíláme

Čtvrté nejpopulárnější jídlo v JIŽNÍ KOREJI: bositang ze psů. Připravován je obzvlášť odporným způsobem

5. června 2018 8:04
Čtvrté nejpopulárnější jídlo v JIŽNÍ KOREJI: bositang ze psů. Připravován je obzvlášť odporným způsobem

Bositang je v Jižní Koreji tradičním pokrmem, ale jeho obliba bohužel přetrvá i do dnešních dní. Píšeme „bohužel“, protože jen pro přípravu bositangu zahyne v Jižní Koreji přes dva miliony psů ročně.

Dle výpovědi lidí, kteří polévku jedli, chutná psí maso trochu jako hovězí, jenže je křehčí a zdaleka ne tak tuhé. Polévka či spíše velmi silný psí vývar má mít dle tradice posilující účinky, mužům má dodávat sílu a posilovat jejich plodnost.

ČTĚTE TAKÉ: Fenka se ze strachu celý život schovávala pod auta. Teď však cestuje po světě a je to ten nejšťastnější pes!

Obchod se psím masem není v Jižní Koreji ilegální, i když trhy, kde psí maso prodávají, vypadají, jako kdyby ilegální byl. U všech stánků uvidíte cedule zakazující pořizování fotografií, obsluha většinou není zrovna nejpřátelštější a k cizincům se chová velmi odtažitě – jako by si byli přesně vědomi názoru okolního světa na jejich podnikání.

Jen v Soulu, hlavním městě Jižní Koreji, se denně zkonzumuje přes sto tun psího masa. Za účelem požívání bylo dokonce vyšlechtěno speciální plemeno psa určeného na maso. A nemusíme asi dodávat, že podmínky, v jakých je nejlepší přítel člověka držen a chován, jsou otřesné.

Psi jsou drženi v klecích v hrozných podmínkách. Před zabitím jim sváží čumák a nechají je vykrvácet z proříznuté tepny na krku. Následně jim je plamenometem ožehnuta srst a vařeni jsou se vším všudy.

Zdroj: vice.com, soidog.org

Články, které by tě mohly zajímat