Právě vysíláme

Dagmar Patrasová promluvila o rakovině dcery: Dala bych svůj život, aby se Anička uzdravila

3. listopadu 2023 10:00
Dagmar Patrasová promluvila o rakovině dcery: Dala bych svůj život, aby se Anička uzdravila

Anna Julie Slováčková prožívá jedny z nejtěžších chvil ve svém životě. V říjnu oznámila, že se jí vrátila rakovina, tentokrát se jí usadila v plicích. Vůbec poprvé o nemoci dcery promluvila maminka Dagmar Patrasová. „Dala bych svůj život za to, aby se moje dítě uzdravilo,“ uvedla.

Anna Julie Slováčková opět bojuje s rakovinou. Z té první se vyléčila teprve v roce 2021, letos jí lékaři nemoc diagnostikovali znovu. Ačkoliv v minulosti o nemoci otevřeně mluvila, nyní poprosila o shovívavost. „Potřebuji se s tím sama víc smířit,“ uvedla v příspěvku, který zveřejnila den po svém koncertu v Lucerna Music Baru, kde pokřtila svou druhou desku Osudová.

O nemoci své dcery se nyní pro Blesk.cz rozpovídala i její maminka Dagmar Patrasová, která se s celou záležitostí jen těžko smiřuje. „Ten pocit, který prožívám, se nedá popsat slovy. Nemůžete ani říct, co se ve vás odehrává. Anička už si tu nemoc prožívá podruhé. A podruhé udeřila velmi špatně,“ uvedla a dodala: „Anička je hrozně moc statečná a snaží se prostě žít tak, jak se žít dá… Já bych dala svůj život za to, aby se moje dítě uzdravilo. Je strašné, když vám umírá dítě…“

Slováčková má za sebou již několik chemoterapií. Krátce před nimi si ostříhala vlasy. Průběh léčby nyní neplánuje sdílet tolik jako v minulosti. Zároveň ale nechce, aby se lidé bojující s rakovinou, a zároveň sledující její příběh, vzdávali. „Nechci v nikom vzbouzet strach a nechci, aby to vypadalo jako pravidlo, že se rakovina může vrátit. Pravidlo to totiž není,“ řekla.

Články, které by tě mohly zajímat