Právě vysíláme

DAISY COLEMAN, oběť znásilnění a šikany, která o svém příběhu natočila dokument pro NETFLIX, spáchala sebevraždu

7. srpna 2020 13:10
DAISY COLEMAN, oběť znásilnění a šikany, která o svém příběhu natočila dokument pro NETFLIX, spáchala sebevraždu

Po několika letech boje s depresemi se mladá dívka rozhodla skončit se životem. Na Facebooku o tom informovala její matka, která ve strachu o život dcery kontaktovala policii.

Přivolaná hlídka již bohužel dívce nedokázala pomoci. Tragédii potvrdila i organizace SafeBAE, zabývající se podporou obětí násilných sexuálních činů, kterou tatérka a modelka Daisy Coleman spoluzaložila.

Výkonný ředitel organizace Shael Norris uvedl: Daisy bojovala celé roky – snažila se psychicky zotavit z napadení a udělat vše proto, aby v budoucnu k podobným útokům na teenagery nedocházelo.“

Dokument, který byl o jejím příběhu natočen, se jmenuje Audrie & Daisy (2016) a pojednává o třech případech znásilnění tří náctiletých dívek. Detailně pak vypráví příběh Audrie PottKalifornie a Daisy ColemanMissouri, které se v 15 a ve 14 letech staly obětí znásilnění a následné kybernetické šikany.

 

Filmaři sledovali Daisy a její členy její rodiny po dva roky a v dokumentu zachytili nejen trauma, kterým si všichni prošli po Daisině napadení, ale i nepřátelskou reakci jejich komunity a šikanu na sociálních sítích, které byli posléze vystaveni.

Audrie Pott spáchala sebevraždu v roce 2012, devět dní po znásilnění. Daisy 4. srpna o osm let později. Bylo jí 23 let.

 

Zdroj: eu.usatoday.com, Wikipedie

Články, které by tě mohly zajímat