Právě vysíláme

Další přitvrzení? Roman Prymula chce prý nechat zavřít obchody a služby

21. října 2020 11:20
Další přitvrzení? Roman Prymula chce prý nechat zavřít obchody a služby

České občany čeká pravděpodobně další vládní nařízení, které má zamezit šíření koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula v úterý řekl, že je stále příliš mnoho kontaktů mezi lidmi.

Od středy musí lidé nově nosit roušky i venku pokud nemohou být ve větší vzdálenosti než dva metry od člověka, s nímž nežijí ve společné domácnosti. Roušku musí mít, i pokud s takovým člověkem jedou v autě. Jelikož je ale nárůst pozitivně testovaných lidí stále vysoký a v úterý přibylo 11 984 nakažených, sešla se vláda v úterý v 19:30 hodin prostřednictvím videohovoru, aby projednala další mimořádná bezpečnostní opatření. Ty budou po středečním ranním zasedání oficiálně oznámena.

Podle serveru Seznam Zprávy ministr zdravotnictví Roman Prymula navrhne, aby se uzavřely obchody a služby, například tedy kadeřnictví. „Mělo by to být jako na jaře. Zavřené služby a obchody, vyjma potravin a drogerií. Když nic neuděláme, tak nám to ty špitály zničí,“ řekl serveru jeden z účastníků jednání. Důvodem je, že lidé mají mezi sebou podle údajů ministerských statistiků stále zhruba o třetinu více kontaktů než na jaře, když byl vyhlášen lockdown. Podle České televize zatím o úplném uzavření země vláda nejedná.

Veřejnost se výsledek jednání dozví prostřednictvím tiskové konference, která by měla proběhnout ještě dnes. o nových vládních nařízeních vás budeme následně informovat.

Zdroj: Seznam Zprávy

Články, které by tě mohly zajímat