Právě vysíláme

Daniel Hůlka se ostře pustil do prezidenta: Co si k nám dovoluješ? Chováš se sprostě, nenávistně a bohorovně

13. října 2020 12:10
Daniel Hůlka se ostře pustil do prezidenta: Co si k nám dovoluješ? Chováš se sprostě, nenávistně a bohorovně

Zpěvák Daniel Hůlka patřil dlouhá léta mezi podporovatele prezidenta Miloše Zemana. Letitému přátelství je nyní ovšem konec. Zpěvák dostal od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy v roce 2016. Hůlka hodlá ocenění vrátit.

Zpěvák kritizuje nařízení vlády v souvislosti s koronavirovou pandemií, ministra zdravotnictví Prymulu označil za plukovníka smrt a vystoupil na protestech proti nošení roušek.

Daniel Hůlka dostal vyznamenání za svůj pěvecký výkon. Pokud jde o jeho účast na protirouškové demonstraci, doporučuji mu, aby si dal studený a mokrý hadr na hlavu a stáhl se na nějakou dobu do soukromí,“ řekl Miloš Zeman v rozhovoru pro Mladou Frontu DNES.

Zpěvák zareagoval na prohlášení pana prezidenta a poslal hlavě státu poslal ostrý otevřený dopis. Podle něj ho Zeman zklamal jako člověk i jako prezident, který se podle Hůlky obrátil proti národu.

„Opravdový přítel však nikdy veřejně svého kamaráda nezesměšní a nevzkazuje mu prostřednictvím médií, že si má dát mokrý hadr na hlavu, jen proto, že má odlišný názor. V demokracii má každý názor stejnou hodnotu,” připomněl zpěvák již bývalému příteli Zemanovi.

„Proč jsi se obrátil proti svému národu, proti obyčejným normálním pracujícím lidem? Proč se k nám chováš sprostě, agresivně, nenávistně, egoisticky, egocentricky, narcisticky a naprosto bohorovně?” podivil se Hůlka a uznal, že mu prezident ukázal svůj pravý charakter. Celé prohlášení Daniela Hůlky si můžete přečíst níže.

 

„Ve státní svátek 28. října 2020 ti přijdu na Pražský hrad vrátit vyznamenání, které jsi mi udělil. Nemohu si ponechat toto ocenění, které jsem obdržel z rukou člověka, jakým ses ukázal být. Musel bych se za sebe stydět,“ oznámil zpěvák, že se rozhodl vrátit prezidentu Miloši Zemanovi státní vyznamenání.

 

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v reakci na Hůlkovo prohlášení a rozhodnutí reagoval na Twitteru, že zloba není dobrý rádce a Hůlka podle něj žije v klamu.

 

Zdroj: Facebook, Twitter, Mladá Fronta DNES

Články, které by tě mohly zajímat