Právě vysíláme

David Pastrňák pomůže českému týmu, od Bostonu dostal zelenou

17. května 2022 13:31
David Pastrňák pomůže českému týmu, od Bostonu dostal zelenou

David Pastrňák v nejbližších hodinách nasedne na letadlo a vydá se do Finska pomoci české hokejové reprezentaci na mistrovství světa. Hráč Boston Bruins dostal od svého týmu zelenou a nastoupit by mohl už do čtvrtečního zápasu proti Lotyšsku. Z Toronta by měl navíc pravděpodobně dorazit David Kämpf, naopak z osobních důvodů končí Dominik Simon.

České hokejisty posílí na mistrovství světa ve Finsku útočníci David Pastrňák z Bostonu a pravděpodobně i David Kämpf z Toronta. Uvedl to generální manažer týmu Petr Nedvěd. Na turnaji naopak dohrál jiný útočník Dominik Simon, který již odcestoval z dějiště turnaje. Jsou za tím osobní důvody.

Brzy šestadvacetiletého Pastrňáka čeká čtvrtý světový šampionát v kariéře. Představil se na turnajích v letech 2016 až 2018. K národnímu týmu se může připojit díky vyřazení Bruins v prvním kole play off NHL v souboji s Carolinou. Hurricanes vyhráli sedmý rozhodující zápas v noci na neděli 3:2, přičemž Pastrňák byl posledním úspěšným střelcem celé série. Vyřazení ale neodvrátil.

Nejistota sice panovala ohledně jeho zdravotního stavu, obávaný kanonýr by ale měl již ve středu dorazit do Tampere.David měl po konci Bostonu v play off NHL velký zájem přijet na mistrovství, a přestože byl ke konci základní části zraněný, výstupní zdravotní testy u něj proběhly bez problémů a od Bruins dostal zelenou. Pokud vše půjde podle plánu, ve středu by měl už s týmem trénovat a do zápasu by měl nastoupit už ve čtvrtek proti Lotyšsku,“ řekl Nedvěd.

Zdroj: ČTK, redakce

Články, které by tě mohly zajímat