Právě vysíláme

David Pastrňák promluvil o ztrátě syna. „Procházíme si těžkým obdobím,“ řekl

1. října 2021 13:52
David Pastrňák promluvil o ztrátě syna. „Procházíme si těžkým obdobím,“ řekl

David Pastrňák se po letních prázdninách, které z velké části strávil v České republice, vrátil do Spojených států amerických, kde startuje další sezóna NHL. Před prvním přípravným zápasem předstoupil před tamní novináře a promluvil mimo jiné také o ztrátě svého syna. Ten zemřel pouhých šest dnů po porodu.

Ačkoliv David Pastrňák před tiskovou konferencí žádal novináře, aby se ho neptali na jeho zesnulého syna, sám zmínkou o Viggovi začal. „Jménem svým i mé přítelkyně Rebeccy bych chtěl poděkovat celé své rodině, spoluhráčům i organizačnímu týmu a fanouškům za podporu. Prošli jsme si a stále si procházíme těžkým obdobím. Opravdu vám moc děkujeme,“ uvedl hokejista a dodal, že se těší, až večer naskočí do prvního přípravného zápasu. Ten s Bostonem vyhráli, když porazili hráče Philadeplhie Flyers v poměru 4: 2.

Smrt syna oznámil hokejista na konci června. Tehdy na sociálních sítích zveřejnil fotografii jeho nohou s popiskem: Viggo Rohl Pastrnak 17. června 2021 – 23. června 2021. Shlíží na nás anděl a říkáme mu syn. Navždy tě budeme milovat. Respektujte prosím naše soukromí v těchto těžkých časech.“

Pastrňák se chystá již na svou osmou sezónu v NHL, poprvé však bez parťáka Davida Krejčího, který se rozhodl vrátit se ze zámoří zpět do České republiky. Aktuálně střílí góly za svůj mateřský klub v Olomouci. „Líbí se mi, že, se vším respektem k Olomouci, nešel do nejlepšího českého klubu. Pro všechny Evropany, kteří jdou do Ameriky splnit si svůj sen, bez rodiny i kamarádů, je to něco speciálního. Zaslouží si to, mám z něj radost,“ uvedl útočník Bruins.

Články, které by tě mohly zajímat