Právě vysíláme

Dcera známého ekologa STEVA IRWINA pomohla zachránit přes 90 000 zvířat před divokými požáry v Austrálii

7. ledna 2020 12:10
Dcera známého ekologa STEVA IRWINA pomohla zachránit přes 90 000 zvířat před divokými požáry v Austrálii

Jednadvacetiletá Bindi Irwin a zbytek zaměstnanců známé zoologické zahrady Australia Zoo od počátku divokých požárů zachránili skoro 100 000 zvířat a živočichů. Divoké požáry v Austrálii způsobily smrt přes dvaceti lidí a několika milionů zvířat.

Pokračuje v rodinné tradici

Bindi Irwin v několika dojemných fotkách na sociálních sítích popsala, jak se známá Australia Zoo vypořádává s obrovským množstvím zraněných divokých zvířat, které k němu z regionů Victoria a New South Wales putují. Divoké požáry řádí v těchto regionech už několikátým týdnem a zatím se nezdá, že v brzké budoucnosti poleví.

Mezi zachráněnými zvířaty se vyskytlo například přes 600 netopýrů. Mladá ekoložka věnovala svůj poslední příspěvek na Instagramu právě jim.

Bindi Irwin je dcerou známého ekologa a moderátora Steva Irwina. Populární Australan moderoval například pořad Lovec krokodýlů či různé jiné dokumentární seriály o nebezpečných zvířatech. Po nečekané smrti slavného Irwina v roce 2006 se mladá Bindi postupně ujala role nejznámější ekoložky a ochránkyně zvířat v rodině. Nyní pracuje pro zoologickou zahradu Australia Zoo.

Troufáme si říct, že slavný Steve by ze své dcery měl obrovskou radost.

Zdroj: Bored Panda, Instagram, The Guardian

Články, které by tě mohly zajímat