Právě vysíláme

Desetiletý kluk chce uběhnout 250 km za jeden měsíc! Sbírá tak peníze na pomoc zdravotníkům

28. května 2020 9:10
Desetiletý kluk chce uběhnout 250 km za jeden měsíc! Sbírá tak peníze na pomoc zdravotníkům

Desetiletý kluk Jake Day je skutečným hrdinou. Mladý sportovec chce pomoct mamince, která pracuje jako zdravotní sestra, s výběrem peněz na podporu jejich místní nemocnice pro děti. Za jeden měsíc tak chce uběhnout až 250 kilometrů, což je zhruba 6 maratonů!

Další hrdina koronavirové éry

Mladý Jake to má všechno promyšlené. Každý den musí uběhnout zhruba deset kilometrů, aby svého cíle dosáhl. Pokud půjde všechno podle plánu, zbude Jakovi i nějaký čas na odpočinek. Pro desetiletého fotbalistu to ale bude pořádná dřina.

K odvážnému nápadu inspirovala Jaka jeho maminka Kayleigh. Ta pracuje jako zdravotní sestra v nemocnici pro děti ve velšském městě Cardiff. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru si musí Kayleigh držet odstup i od členů vlastní rodiny. Každý den z práce přichází domů zadním vchodem a ihned se musí jít osprchovat, aby minimalizovala možný vznik nákazy. Statečná maminka svému synovi vysvětlila, že nemocnice, v níž pracuje, si musí získat velkou část svých finančních prostředků sama. Jake se proto rozhodl, že zakročí.

 

Zatím se mladému běžci dobře daří a se svým otcem mají skvěle našlápnuto ke splnění svého cíle. Jake chce pro nemocnic vybrat celkem 3 000 liber, což je v přepočtu téměř 91 000 Kč. Držíme palce, ať se mu to povede!

Zdroj: Metro UK, Facebook, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat